ויראלי

רוצים להרגיש לא מיוחדים? 10 השמות הכי נפוצים בישראל

בדיקה של רשות האוכלוסין וההגירה מגלה כי השמות הנפוצים בישראל משתלבים כמעט תמיד עם שם המשפחה הכי פופולרי במדינה - כהן

רוצים להרגיש לא מיוחדים? 10 השמות הכי נפוצים בישראל
צילום: (צילום: טל עבודי)

אם אי פעם תהיתם מה השם המלא הכי נפוץ בישראל, רשות האוכלוסין וההגירה מספקת את התשובה – וספוילר: אם השם שלכם הוא "כהן", אתם בהחלט לא לבד.

במסגרת בדיקה מעמיקה (או פשוט ניסיון לבדוק אם יש בכלל אנשים שלא עונים לשם כהן), התברר כי השמות הפרטיים ושמות המשפחה הנפוצים ביותר בישראל יוצרים שילובים שכמעט גורמים לנו לחשוב שיש כאן תוכנת שכפול סודית שפשוט מייצרת עוד ועוד "דוד כהן" ו"אסתר כהן" על פס ייצור.

בגזרת הגברים

נראה שהמנצח הבלתי מעורער הוא "דוד כהן", שם שכנראה אם תקראו אותו בקניון – שלושה אנשים לפחות יסתובבו אליכם. אחריו, מוחמד אגבאריה מחזיק חזק במקום השני, ומוחמד מחאמיד, מוחמד ג'בארין ומוחמד מחאג'נה מתעקשים להוכיח שגם מוחמד לא מוכן לוותר בקלות. במקביל, השמות היהודיים המסורתיים כמו משה, יוסף, אברהם, יצחק ויעקב – לא ממהרים לצאת מהאופנה, כל עוד השם "כהן" דואג לעטוף אותם בחום משפחתי.

ומה אצל הנשים?

אם השם שלכן הוא "אסתר", "רחל" או "שרה" – ברכות! אתן על הפודיום של השמות הנפוצים ביותר, במיוחד אם שם המשפחה שלכן הוא כהן. למעשה, כל העשירייה הפותחת בגזרת הנשים היא וריאציה כזו או אחרת של "שם תנ"כי + כהן".

ייתכן שישראל היא פשוט מדינה של מסורתיים, ייתכן שאנחנו פשוט נורא אוהבים לשמור על שמות קלאסיים, או אולי, רק אולי, כולנו בעצם חלק מאותה משפחה אחת גדולה של "כהן".

אז אם אתם מתלבטים איזה שם לתת לילד הבא שלכם, הבחירה הקלה היא כנראה דוד כהן. ככה לפחות תבטיחו שהוא לעולם לא יהיה לבד.

רשימת השמות הכי שכיחים בישראל

גברים

1. דוד כהן

2. ⁠מוחמד אגבאריה

3. ⁠משה כהן

4. ⁠יוסף כהן

5. ⁠מוחמד מחאמיד

6. ⁠מוחמד ג׳בארין

7. ⁠אברהם כהן

8. ⁠יצחק כהן

9. ⁠יעקב כהן

10. ⁠מוחמד מחאג׳נה

נשים

1. אסתר כהן

2. ⁠רחל כהן

3. ⁠שרה כהן

4. ⁠יעל כהן

5. ⁠מיכל כהן

6. ⁠מרים כהן

7. ⁠תמר כהן

8. ⁠נועה כהן

9. ⁠שירה כהן

10. ⁠רבקה כהן

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

15
8
המרקיז הרקוב
03.03.25

אני מבין שהסקר נעשה בקרב משפחת כהן לדורותיה וחמולת מוחמד על משחקי האותיות בה. כיוון שכידוע לכל זקן וטף. רק אנשים מסורתיים, דתיים וחרדים מתקיימים במדינה, נוסף כמובן לבני מיעוטים. כמובן שנתוני משרד הפנים, שמהא הם כבר מבינים? בסך הכל אצלם רק רושמים את השמות. הדרוג שונה לחלוטין. אבל סבבה, כן בישראל רק שמות תנ"כיים. כמובן שהדיבר התשיעי (?) מבחינת מחבר הכתבה הוא בגדר המלצה בלבד. נחמד, מי אמר שאין פרשנות פתוחה לדברי הקודש.

7
יואב
04.03.25

למה זה רע להיות כהן, למה זה רע לשאת שם תנ"כי?

1
בסדר
07.10.25

לא רע. סתם חסר ייחוד.

6
ישראל
02.03.25

מה עם חזום חזום

1
יואב
04.03.25

בחיאת זום זום...