מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו הודיע הבוקר (ראשון) כי הנחה לזרז אספקת נשק בשווי של כ-4 מיליארד דולר לישראל. המהלך מגיע אחרי העיכוב במשלוחי הנשק בתקופת ממשל ביידן.

"הוריתי לרשויות החירום לזרז את משלוח הסיוע הצבאי לישראל. ההחלטה להפוך את אמברגו הנשק החלקי, שמנע מישראל לקבל מספר כלי נשק ותחמושת, מהווה סימן נוסף לכך שאין לישראל בת ברית גדולה יותר בבית הלבן מהנשיא טראמפ" אמר רוביו. "מאז כניסתו לתפקיד, ממשל טראמפ אישר כמעט 12 מיליארד דולר במכירת נשק לישראל".

עוד טען כי "ההחלטה החשובה הזו עולה בקנה אחד עם החלטת הנשיא טראמפ לבטל את התזכיר מתקופת ביידן, אשר הטיל תנאים פוליטיים וחסרי בסיס על העברת הסיוע הצבאי לישראל בתקופה שבה בת בריתנו הקרובה נמצאת במלחמת הישרדות בחזיתות מרובות נגד איראן ושלוחות הטרור שלה. ממשל טראמפ ימשיך להשתמש בכל הכלים הזמינים כדי למלא את המחויבות ארוכת השנים של אמריקה לביטחון ישראל, כולל אמצעים להתמודדות עם איומים ביטחוניים"