לוחם מיחידה מובחרת שנפצע אנושות בלבנון, הגיע לביקור מיוחד בבית ספר חמ"ד ניר עציון, שם פגש תלמידים שהמציאו פתרונות טכנולוגיים למען פצועי צה"ל. המפגש המרגש הפך לשיעור בנחישות, תקווה וכוח הרצון.
מ', שנפצע קשה בראשו לפני מספר חודשים, הפתיע את הרופאים כשהצליח לשרוד פציעה שנחשבה חסרת סיכוי. ד"ר ליאור לב טוב, רופא בכיר במחלקה הנוירוכירורגית בבית החולים רמב"ם שטיפל במ', הזמין את הלוחם לבית הספר בו לומדים ילדיו כדי להעביר מסר של תקווה ונחישות.

"הכוכבים האמיתיים הם הילדים שחושבים על הפרויקטים האלה. זו ציונות", אמר מ' בדבריו המרגשים. "כל מכשול שיש, אני מקבל אותו בחיוך. כי מי שחי, אין לו זכות לא לחייך. והחיוך – זה הנשק הסודי של עם ישראל".
במסגרת האירוע, תלמידי כיתות ד'-ו' הציגו המצאות ופתרונות טכנולוגיים שפיתחו במיוחד עבור פצועי צה"ל. "מדהים לראות את דור העתיד בפעולה", אמר ד"ר לב טוב, "ילדים צעירים מציגים המצאות מרתקות, עם חשיבה יוצאת דופן על צרכים של אחרים".
חדוה בן ישר, מנהלת בית הספר, הסבירה כי היוזמה נולדה מתוך תחושת שליחות ומחויבות עמוקה: "התלמידים שלנו שותפים לזמנים המורכבים שעוברים על כולנו. הם למדו להתמקד בבעיות אמיתיות ולפתח פתרונות שיכולים לשפר את חייהם של הפצועים והלוחמים".
מ', שעשה את דרכו מבית לוינשטיין באמבולנס, התקבל במחיאות כפיים סוערות. עבור התלמידים, המפגש עם לוחם שהצליח להתגבר על פציעה כה קשה היווה שיעור מאלף בכוחו של רצון אנושי – ובחשיבותה של נתינה לזולת.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
רק אומר
פתרונות טכנולוגיים יכול לפתח רק מי שלמד ליבה
14:57 24.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר