דבריו של נשיא אוקראינה זלנסקי כנגד דונלד טראמפ עוררו את זעמו של נשיא ארה"ב, שיצא לרשתות החברתיות והחליט לתקוף את זלנסקי בחריפות. טראמפ קרא לו "קומיקאי ממוצע" שצליח לשכנע את ארה"ב לספק לו מאות מילארדי דולרים, ושיחק בביידן "כמו בחליל"
לאחר שאמש הודיע נשיא ארצות הברית כי כחלק מהמשא ומתן לשלום, ככל הנראה ידרוש בחירות דמוקרטיות באוקראינה, וציין כי בנשיא זלנסקי תומכים "ארבעה אחוזים בלבד מהאוקראינים", נשיא אוקראינה לא נשאר חייב, ויצא כנגד דברי טראמפ.
זלנסקי קיים מוקדם יותר מסיבת עיתונאים, בה התייחס לדבריו של טראמפ מליל אמש והסביר, ראשית בקשר לאחוזי התמיכה בו: "הצהרות כאלה הן דיסאינפורמציה רוסית" זלנסקי אף הגדיל ואמר כי טראמפ כנראה "כלוא בבועת דיסאינפורמציה".
בנוסף התנגש זלנסקי בטראמפ בנושא דרישת הנשיא לקבל זכויות למשאבים באוקראינה בתמורה לתמיכה בענפה של ארה"ב במאמצי המלחמה. זלנסקי יצא כנגד הדרישה והסביר כי: "ארה"ב סיפקה לאוקראינה 67 מיליארד דולר בנשק ו-31.5 מיליארד דולר בתמיכה תקציבית. איני יכול למכור את ארצי".
טראמפ בחר לא לשתוק נוכח דבריו של זלנסקי ותקף אותו בחריפות ברשת החברתית: "חשבו על זה, קומיקאי בעל הצלחה צנועה, וולודימיר זלנסקי, שכנע את ארצות הברית של אמריקה להוציא 350 מיליארד דולר, להיכנס למלחמה שלא ניתן היה לנצח בה, שמעולם לא הייתה צריכה להתחיל, אבל מלחמה שהוא, ללא ארה"ב ו"טראמפ", לעולם לא יוכל ליישב. ארצות הברית הוציאה 200 מיליארד דולר יותר מאירופה, והכסף של אירופה מובטח, בעוד שארצות הברית לא תקבל דבר בחזרה. למה ג'ו ביידן הישנוני לא דרש השוואה, בכך שהמלחמה הזו הרבה יותר חשובה לאירופה מאשר לנו – יש לנו אוקיינוס גדול ויפה שמפריד אותנו".
טראמפ המשיך ותקף את התנהלות זלנסקי עם קודמו בתפקיד ואת פעילותו כנשיא מול ארה"ב: "זלנסקי מודה שחצי מהכסף ששלחנו אליו "נעלם". הוא מסרב לקיים בחירות, דירוגו נמוך מאוד בסקרים האוקראיניים, והדבר היחיד שהוא היה טוב בו היה לנגן על ביידן "כמו על חליל". דיקטטור ללא בחירות, זלנסקי כדאי שיזדרז או שלא תישאר לו מדינה. בינתיים, אנחנו מנהלים בהצלחה משא ומתן לסיום המלחמה עם רוסיה, משהו שכולם מודים שרק "טראמפ", וממשל טראמפ, יכולים להשיג".
לבסוף קבע טראמפ: "זלנסקי כנראה רוצה להמשיך את "רכבת השמנת". אני אוהב את אוקראינה, אבל זלנסקי עשה עבודה נוראית, המדינה שלו מרוסקת, ומיליונים מתו ללא צורך".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
גדליה
השאלה מתי יתהפך על נתניהו ויכניס לו את כול ....נקווה שיסיים את העסקה ויתפנה לטפל בטפיל הזה !
18:39 19.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר