בית המשפט המחוזי הודיע על קיצור בשעות הדיון שיתקיים מחר (רביעי) לעדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו על תיקי האלפים. ההחלטה על קיצור הדיון התקבלה מטעמי בית משפט, כשהודעה בנושא נשלחה לגורמים הרלוונטיים.

לפי הודעת בית המשפט, הדיון מחר יתחיל בשעה 9:30 בבוקר ויסתיים בשעה 14:45 בצהריים. על פי התכנון המקורי, הדיון היה אמור להתחיל ב-10:00 ולהסתיים ב-16:00 – כך שמדובר בקיצור של 45 דקות מהזמן שתוכנן.

כזכור, אמש הוחלט על ביטול הדיון שתוכנן להתקיים היום לעדות נתניהו, זאת לאחר שראש הממשלה הסביר כי הביטול נדרש מסיבות ביטחוניות. ההחלטה התקבלה בתום דיון בדלתיים סגורות על בקשתו של נתניהו.

בהודעת בית המשפט נאמר כי נתניהו ביקש גם לשנות את מתכונת הדיונים ליומיים בשבוע בלבד, במקום שלושה כפי שהיה אמור להיות עד כה. לדבריהם, "בקשה זו נומקה בטעמים הנוגעים למילוי תפקידו של ראש הממשלה, על רקע המציאות הביטחונית והמדינית המורכבת, בהיבטים שונים ובזירות שונות".

עם זאת, בסופו של דבר הוחלט לבטל את הדיון של מחר, אך לא לקבל בשלב זה החלטה על המשך המשפט. "טרם מתן החלטה, מתבקשת ההגנה להציג בכתב, עד ליום 20.2.2025, את המתכונת המוצעת לניהול פרשת ההגנה, יום בשבוע, במקביל לשמיעת עדותו של נאשם 1 יומיים בשבוע" נמסר. "ההגנה מתבקשת בהקשר זה לפרט אילו עדים ניתן יהיה לשמוע בדרך זו ומתי תהיה ההגנה ערוכה לשמיעתם. לאחר שתתקבל עמדת ההגנה, בכוונתנו לבקש את עמדת המדינה בכל העניינים הנזכרים לעיל".