בדרך לסיום המלחמה? כמעט 3 שנים אחרי תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה, השיחות בין ארה"ב ורוסיה החלו הבוקר (שלישי) בריאד, בירת סעודיה.
בשיחות משתתפים נציגים אמריקנים ורוסים – אך הדיונים נערכים ללא נציגות מצד אוקראינה. את ארה"ב מייצגים מזכיר המדינה מרקו רוביו, היועץ האמריקני לביטחון לאומי מייק וולץ והשליח המיוחד של הנשיא דונלד טראמפ למזרח התיכון, סטיב וויטקוף. הנציגים הרוסים הם שר החוץ סרגיי לברוב ויורו אושקוב, יועצו המדיני של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
כאמור, השיחות על סיום המלחמה באוקראינה נקבעו בשבוע שעבר אחרי שטראמפ שוחח בטלפון עם פוטין וסיכם איתו להיכנס למשא ומתן מיידי על הפסקת האש. למרות שהנשיא האמריקני טען כי המהלך מתואם עם שתי המדינות, נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי הודה אמש כי ארצו לא עודכנה על הסכמת טראמפ לשיחות השלום בריאד, ולמדו על השיחות המתוכננות רק אחרי שממשל טראמפ כבר הסכים להם. עוד חשף כי הודיע באופן גלוי שלא יקבל שום עסקה שתושג "מאחורי גבה של אוקראינה" וכי גם במשא ומתן ישיר עם רוסיה, הוא מתכוון לעמוד על כל האינטרסים של ארצו.
בתגובה לשינוי המדיניות הפתאומי שמציג טראמפ ביחס לקודמו בבית הלבן, בירות אירופה הודיעו על פסגה מדינית מיוחד שתתקיים בקרוב בפריז ותעסוק בעמדה אירופאית מגובשת בנוגע לסיום המלחמה באוקראינה. בנוסף לכך, על רקע שינוי הכיוון האמריקני, בריטניה ושוודיה הודיעו כי יהיו מוכנות לשלוח חיילים למטרות "שמירת שלום" באוקראינה במקרה שהצורך יעלה "כחלק מהשיחות או בתגובה להן".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים