לקראת הפסגה הערבית בסעודיה בנושא תוכניות "היום שאחרי" לרצועת עזה, התוכנית המצרית לרצועה נחשפת. המצרים מציעים שיקום של הרצועה תוך 5 שנים, ללא העברת אוכלוסייה. הנשיא טראמפ ביטל את התוכנית וקרא לה "עוד מאותו דבר".

לקראת הפסגה המדינית בריאד בשבועות הקרובים, שתעסוק בגיבוש תוכנית לשיקום הרצועה וניהול האוכלוסייה העזתית ביום שאחרי. גופי חדשות ערביים חשפו את התוכנית שהגישה מצרים לנשיא טראמפ והצליחה להצית את כעסו של הנשיא.

על פי התוכנית המצרית, שיקום הרצועה ידרוש שלוש עד חמש שנים של עבודה הנדסית מאומצת ללא דרישה לפינוי האוכלוסייה מהרצועה. על פי התוכנית הרצועה תעבור "שיקום בסיסי" שיספק לתושבים תשתיות מים, חשמל וביוב ומגורים בסיסיים. התוכנית לא כוללת כל אופק של פיתוח כלכלי לרצועה או תכנונים לעתידה.

על פי הדיווחים בנושא, הנשיא טראמפ זעם מאוד על הגשת התוכנית מצד מצרים ואמר בסיבתו שמדובר ב"עוד מאותו דבר" וגם כי "עם תוכניות כאלה זה הלחימה תימשך עוד מאה שנה". טראמפ על פי הדיווחים מסר את חוסר שביעות רצונו מהתוכנית אל נשיא מצרים עבד אפתח א-סיסי. מדובר ככל הנראה באחת הסיבות לביטולו של הביקור המדיני של סיסי בוושינגטון שתוכנן להמשך השבוע.