השר אלי כהן הודיע לאחר ישיבת הקבינט שנערכה ארבע שעות (מהשעה 12:00-16:00) כי הוחלט לאמץ את עמדת הנשיא טראמפ.

״אנחנו מאמצים את דברי הנשיא טראמפ בעניין שחרור כל החטופים ונצמדים אליהם״, אמר כהן והוסיף: "מי שחושב שהוא יכול לסחוט ממדינת ישראל בשטיקים כאלה ואחרים – זה לא יקרה. אנחנו נצמדים לדברי טראמפ לשחרור כל החטופים ומאמצים אותם. אני רואה בעצם זה שהם אומרים שהם לא יעמדו בהסכם – זו כבר הפרה של העסקה".

אתמול (שני) לאחר שחמאס הודיע כי הוא עוצר את החזרת החטופים עד להודעה חדשה אמר השיא ארה"ב דונלד טראמפ כי כי אם כל החטופים הנותרים לא ישוחררו עד סוף השבוע, הלחימה תתחדש במלואה. ההודעה מגיעה לאחר הודעת ארגון הטרור חמאס אמר כי הוא מעכב את שחרור בני הערובה המתוכנן לשבת, מה שמציב ספקות חדשים בשאלה האם הפסקת האש המלאה תתקיים.

בשיחה עם עיתונאים הוסיף טראמפ כי הוא עשוי לשוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. אבל הביע חשש לגורלם של אלה שעדיין עצורים בשבי, וחזה שרבים לא ישרדו אם לא ישוחררו בימים הקרובים.

"מבחינתי, אם כל החטופים לא יוחזרו עד שבת בשעה 12, אני חושב שזה הזמן המתאים. הייתי אומר, תבטל את זה (הפסקת האש) ותן לגיהונים לפרוץ הייתי אומר שצריך להחזיר אותם עד השעה 12 בשבת", אמר טראמפ.