חדשות בעולם

חמאס למתווכות: "ישראל לא רצינית, טראמפ חזר בו מהערבויות"

מקורבים לחמאס ולמתווכות חשפו את הסיבה מאחורי ההודעה של חמאס, והחשש בארגון מהאפשרות של חזרה ללחימה עם תמיכת ארה"ב

חמאס |
| חמאס | צילום: עבד רחים כתיב/ פלאש 90

לאחר הודעת ארגון הטרור על הפרסת הסכם שחרור החטופים והפסקת האש, בעולם מדווחים כי חמאס מסר למתווכות שורה של "חששות" שגרמו לארגון להודיע על עיכוב הפעימה הבאה, חמאס התלונן כי "ישראל לא רצינית" בנודע להגעה לשלבים הבאים של הפסקת האש וכי "טראמפ חזר בו מערבויות".

חמאס פנה למתווכת בשעות האחרונות, והסבירו את הסיבות מאחורי ההודעה של ארגון הטרור על עיכוב בשלב הבא של העסקה. על פי הדיווחים בסביבת המדינות המתווכות, חמאס הודיע כי הוא חושש כי "ישראל לא רצינית בנוגע להגעה לשלבים הבאים של הפסקת האש, ואין בכוונתה להשלים את ההסכם".

בנוסף לכך חמאס מסרו כי הם "רואים הערבויות האמריקאיות להפסקת האש כלא קיימות, טראמפ חזר בו מערבויות שניתנו להם לעצירת הלחימה".

בנוסף בריאיון לתקשורת הערבית, דובר חמאס מסר לתקשורת הקטארית כי: "מדבריו של טראמפ עולה כי בכוונתו לגרש את עמנו, הממשל שותף בעצמו לשיבוש ההסכם, אנו מתנגדים לעקירה".

תגובות

9
7
שירי מנתניה
11.02.25

אם חמאס לא זקוק למים זורמים, אז אפשר לסגור וגם להוסיף מצור מלא אם לא מעוניין במשאיות ואולי גם לא מעוניין שצפון הרצועה יאוכלס, אפשר לפזר כרוזים להוצאת האוכלוסייה דרומה לקראת הפצצות ח"א.

1
אחדשיודע
12.02.25

סתם לידע כללי, לרצועת עזה יש מקורות מים משל עצמה. ישראל מספקת לעזה מים רק בשביל לספור את המים כחלק מהמשאיות. זה כמובן גם יותר נוח לעזאתיים כי עם כל הכבוד לאיכות הסביבה וכל הירוקים למיניהם אין על מי עדן בבקבוק אבל בכל מקרה גם אם נעצור את כל אספקת המים לעזאתיים לא יחסר מי שתיה כי הם תמיד יכולים לשתות מהבארות שלהם. בקשר למזון אז לפני המלחמה היו להם שדות והם היו מגדלים פרות וכבשים לבשר וחלב אבל אין ספק שמה שהם היו מגדלים לא הספיק להאכיל את כל העזאתיים והם היו מייבאים חיטה לייצור לחם ומזון לפרות והרבה פירות וירקות כל יום עסקים היה מועבר להם בערך תכולה של בערך 500 משאיות והכל בתשלום שלהם מהכספים שלהם. נכון להיום אין שם שום ייצור של מזון ואפשר להרעיב אותם אבל זה יקח כחצי שנה עד שיהיה שם ממש רעב שייצר שינוי

6
עפרה
12.02.25

כמה מוזרה ההתמסרות שלכם לאג'נדה החמסניקית. איך אתם מפרסמים, בנימה רצינית של דיווח אובייקטיבי את דברי ארגון הטרור הרצחני, שכולנו ידענו שברגע שיתאים לו, ינסה להפסיק את שחרור החטופים ולהילחם בנו בכל החזיתות, כולל בחזית התודעה.

5
יורם שדות
10.02.25

חמאס החליט להתאבד הפעם הוא לא ישחרר יותר יכול להיות שכולם כבר לא בחיים

1
לא בטוח שהחליטו להתאבד
11.02.25

פשוט מנסים לסחוט אותנו בפעם המי יודע כמה.