רב קהילת השמשוני במודיעין, הרב חיים נבון, התייחס לתקיפתה של חברת הכנסת חנין זועבי על ידי פעילי ימין, והבהיר כי טעות לחשוב שמעשים כאלה הם שאלה שמחזירים את הגאווה הלאומית.
"מדהים שאלו ששפכו מיץ על חנין זועבי עוד חושבים שמעשיהם מחזירים את הגאווה הלאומית", כתב הרב נבון.
לדבאיו: "הרי תקיפות סמי-אלימות כאלו מאפיינות שבטים בג'ונגל או חמולות תוקפניות, ולא עמים. ללאומים יש סדרי חברה ושלטון שמאפשרים לטפל באיומים על הלאום באופן מוסדר וחוקי. ההידרדרות לבריונות זעירה מבטאת ניוון של התודעה הלאומית הבריאה".
יחד עם זאת הבהיר הרב נבון כי קיימת חובה לפסול את זועבי מלכהן בכנסת. "לצד ההכרה הזו, הדמוקרטיה הישראלית חייבת לאפשר את פסילתה של חנין זועבי באופן מוסדר ורשמי מלכהן בכנסת".
הרב נבון מוסיף כי "אינני חושב שחוסר האונים של המוסדות הרשמיים מול אויבת המדינה הוא שמעודד אנשים להתנהג כלפיה בתוקפנות; בריונים הם פשוט בריונים. אבל אני חושב שחוסר האונים הזה הוא שמעורר את האשליה שהתמודדות בריונית משקמת את הגאווה הלאומית. כאילו זו ההתגלמות המיטבית של כבוד אומתנו: לשפוך מיץ על אויבי ישראל".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
ר
התקשורת מסכימה להלחם בעמלק? אולי נשאל את אמנון אברמוביץ?
12:08 04.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
כל הענין הזה זה רק כדי ליצור פרובקציה ולהזיז קולות מהבית היהודי ליחד..ממש עלוב
00:27 04.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יחד טוב לימין וליהדות
מי שמעוניין במעשיו של מרזל בוחר לנו. מי שסוגל בדרך המתינות מצביע ליתר חברי הכנסת של יחד.
18:54 03.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שב תלמד קצת
18:44 03.03.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר