חדשות

אחד החטופים ששוחררו הציע להישאר בעזה

במשך כל התקופה השבויים היו יחפים במנהרה נמוכה, חשוכה וצרה. ביום השחרור אור לוי ביקש להישאר בעזה כדי לא לעזוב את שאר החטופים

אחד החטופים ששוחררו הציע להישאר בעזה
צילום: (צילום: עבד ראהים חטיב\פלאש 90)

עוד ועוד עדויות קשות נחשפות על תנאי השבי של החטופים בעזה. אור לוי, ששוחרר אחרי 492 ימים היה יחף במשך כל תקופת השבי. על פי העדות שהובאה בחדשות 12, הוא הוחזק במשך כל התקופה במנהרה חשוכה, צרה ונמוכה והוא והחטופים שאיתו לא היו יכולים אפילו לעמוד.

אך לא רק התנאים הפיזיים היו קשים. אור ושאר החטופים עברו התעללות נפשית ופסיכולוגית כשהודיעו להם שוב ושוב שהם משתחררים, ולבסוף זה התגלה כשקר. בנוסף הם היו עושים מניפולציות על החטופים ואומרים להם "אתה משתחרר, ואתה לא".

בנוגע להרעבה, אור סיפר כי בהתחלה המחבלים היו מספקים יותר אוכל, ולאחר מכן הם לא קיבלו מזון במשך ימים. הוא ידע תאריכים, ספר ימים עד ליום הולדתו של בנו, אלמוג, וציין אותו בשבי. המחבלים לא אפשרו להם קשר לעולם החיצון והם לא היו מודעים למאבק לשחרורם.

ביום השחרור, אור ביקש להישאר בשבי בעזה ושחטוף אחר ישתחרר במקומו מכיוון שהיה לו מאוד קשה להיפרד מהחטופים האחרים. באותו בוקר המחבלים הסיעו חלק מהמשוחררים בין מקומות שונים, למול מחבלים צוהלים ושרים.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

8
6
אתי
10.02.25

מחבלים צוהלים ושרים לכבוד שחרור החטופים זה הדבר שאני הכי מתקשה להבין. עושים לכבודם טקס מפואר שאפילו ראש ממשלה לא זוכה לו. מריעים להם.. שרים... שמים אותם על במה מבקשים מהם לדבר לקהל. אני לא מצליחה לגמרי להבין את ההיגיון של זה.תגידו מה שתרצו אבל בשורה התחתונה החטופים שלנו יוצאים כמנצחים. גיבורים