סעודיה גינתה היום (ראשון) את דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו על הקמת "מדינה פלסטינית בסעודיה", ומסרו כי "הממלכה מגנה את הצהרות נתניהו בנוגע לעקירת העם הפלשתיני מאדמתו. אנחנו מגנים הצהרות מסוג זה שמטרתן להסיט את תשומת הלב מהפשעים בעזה. שלום לא יושג אלא באמצעות פתרון שתי המדינות".

דברים אלו מגיעים לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו, נשאל בערוץ 14 כיצד ניתן לגשר על הפער בין דבריו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שלפיהם הסעודים לא דורשים מדינה פלשתינית, לבין "ההודעה של הסעודים שהכחישה זאת, תוך שהם אומרים שאין התקדמות בלי מדינה סעודית".

"מדינה פלשתינית", תיקן נתניהו את המראיין, תוך שהוא מוסיף, כנראה בבדיחות הדעת, "אלא אם כן אתה רוצה שהמדינה הפלשתינית תהיה בסעודיה. יש להם הרבה מאוד שטח".

גם באיחוד האמירויות מיהרו לגנות את הדברים ואמרו "ההצהרות הלא-מקובלות של נתניהו בנוגע להקמת מדינה פלשתינית בסעודיה". בהודעה נכתב עוד כי הצהרות אלו מהוות הפרה של החוק הבינלאומי, וכי ריבונותה של סעודיה היא קו אדום מבחינתה.