חדשות

ראש אמ"ן שוחח עם שר הביטחון והבהיר: "כפופים לדרג המדיני"

לאחר שדבריו עוררו סערה וגררו נזיפה משר הביטחון, ראש אמ"ן מבהיר את ההתבטאות ומדגיש כי הביע סייגים מקצועיים ומבצעיים ולא יצא נגד יוזמת טראמפ

ראש אמ"ן שוחח עם שר הביטחון והבהיר: "כפופים לדרג המדיני"
צילום: מפקד חטיבת 'גולני', אלוף-משנה שלומי בינדר

ראש אגף המודיעין, אלוף שלומי בינדר, שוחח עם שר הביטחון ישראל כ"ץ, והבהיר כי לא התבטא נגד יוזמת טראמפ להגירת עזתים והדגיש כי הדרג הצבאי כפוף לחלוטין להוראות הדרג המדיני.

לאחר שדבריו בנוגע לסכנות והשלכות ביטחוניות שלטענתו, עלולות להיגרם כתוצאה מיוזמת טראמפ להעברת העזתים. שר הביטחון ישראל כ"ץ הורה לרמטכ"ל לנזוף בראש אמן שלומי בינדר, לאחר שדבריו יצרו סערה ציבורית משמעותית.

לאחר שבציבור עוררו הדברים התנגדות רבה, ופקפוק בנוגע לתפישות שעומדות מאחורי האמירה, שוחח בינדר עם שר הביטחון ישראל כ"ץ, שדרש ממנו הבהרות בנושא.

בהודעה שנמסרה לאחר השיחה הסביר בינדר: "שוחחתי עם שר הביטחון, והבהרתי כי לא התבטאתי נגד תוכנית טראמפ וכי צה"ל, ומתוקף כך גם אני, כפוף לדרג המדיני וימלא אחר הנחיותיו".

לאחר התבטאות האלוף בינדר: כ"ץ הורה לרמטכ"ל לנזוף בראש אמ"ן

בינדר המשיך והסביר דבריו ייצגו רק את האלמנטים הביטחוניים שעולים מהתוכנית, והכנות שיש לבצע: "מתוקף תפקידי, הצגתי את ההשלכות האפשריות של השיח בנושא, את ראיית האויב בהיבט הביטחוני והמלצות לפעילות התקפית בהתאם".

תגובות

5
5
מוטי
07.02.25

טוב שראש אמ"ן הבהיר לשר כ"ץ את המציאות ממשלת הכישלון הזו מלאה בשרים אימפוטנטיים שרק יודעים לדבר אבל עסוקים כל הזמן בלהבטיח את בחירתם על ידי המתפקדים. גם ישראל כ"ץ קצת התבלבל ולא הצליח להבחין בין קצין בכיר שמעביר ביקורת פוליטית (שזה לא ראוי) לבין קצין שתפקידו לנתח את המציאות ולהתריע על מה שעלול לקרות. אז ישראל כ"ץ יצא גבר מול המתפקדים. הוא תקף בלי שום פחד קצין בכיר ביותר. אותם לא מעניין שמדובר בהתקפה חסרת בסיס. חרטא סוג א'.

4
מה הוא אמור לעשות ? לטמון ראש בחול כי טר
07.02.25

ההצעה ההזויה הזו היא תוצאה של מפגש בין מטורף שרוצה פרס נובל לשלום , למטורף שרוצה לברוח ממשפט ... הבעיה של העולם שהוא מנוהל על ידי פסיכופטים ... שנבחרו בקולותיהם של המונים נבערים מדעת שחולמים על לחם שעשועים והרס ה"ממסד"

3
נו באמת
07.02.25

ראש-המן החדש, מראשי הקונספציה, מתעסק יותר מדי בפוליטיקה ותקשורת, כמו קודמו בתפקיד