ההכרזה של טראפ כי ארה"ב תשתלט על רצועת עזה הפתיעה רבים, בהם את ראש הממשלה נתניהו שלא היה מודע לכך בטרם הצהרתו של טראמפ. הניו יורק טיימס מדווח הבוקר כי זמן קצר לפני מסיבת העיתונאים בבית הלבן, טראמפ הפתיע את נתניהו והודיע לו על המהלך.

ההכרזה של נשיא ארה"ב הדהימה בכירים בבית הלבן, מהדיווח עולה כי טראמפ לא ערך קודם לכן בדיקה בסיסית של הכדאיות בנושא. עם זאת צוין כי הנשיא האמריקני שוחח על הסוגייה מספר שבועות לפני כן והוא החל לתפוס תאוצה בעקבות ביקורו של סטיב וויטקוף ברצועה שתיאר את התנאים שם כנוראיים.

עם זאת, טראמפ כן דיבר בשיחות סגורות בשבועות שלפני על הרעיון, שקידומו הואץ אחרי שויטקוף חזר מביקורו בעזה ותיאר את התנאים שם כנוראיים.

הלילה, ראש הממשלה נתניהו התייחס בראיון לרשת "פוקס ניוז" לתוכנית טראמפ ואמר כי "מדובר בתוכנית הכי טובה ששמע עד היום. איני חושב שטראמפ דיבר על שיגור חיילים אמריקנים להשמיד את חמאס, זו המלאכה שלנו. הוא גם אמר שמדינות שכנות עשירות שכנות יממנו את זה". אמר ראש הממשלה והוסיף: "אבל מה רע ברעיון של לאפשר לעזתים לעזוב? זה רעיון מצוין לדעתי וצריך לבדוק אותו ולהמשיך בו".

ראש הממשלה הבהיר כי ארגון הטרור לא יישאר ברצועה ביום שאחרי. "חמאס חשב שנתקפל, אבל הוא מתקפל. הניצחון שלנו הוא הניצחון שלכם (ארה"ב). עד כה השמדנו את רוב הכוח הצבאי של חמאס ונבטיח שלא יישאר בכלל עד סוף המלחמה".