ראש עיריית שדרות לשעבר וחבר מפלגת 'הליכוד', אלי מויאל, הורחק מהמפלגה וזאת לאחר שהתגלה כי הוא נועד עם ראשי מפלגת 'המחנה הציוני', יצחק הרצוג וציפי לבני.

במכתב שנשלח למויאל על ידי מנכ"ל 'הליכוד', גדי אריאלי, נכתב כי בפגישתו עם ראשי מפלגה מתחרה הוא עבר על חוקת הליכוד.

"בהתאם לחוקת הליכוד, הריני מתכבד להודיעך כי בכוונתי להורות על הפסקת חברותך בתנועה", נכתב.

הסעיף עליו נשענת החלטתו של אריאלי הוא הסעיף לפיו "פעל או סייע סיוע של ממש לרשימה או למפלגה המתחרה לליכוד, והכל בלא קבלת אישור התנועה".

כאמור, המכתב אינו מהווה את ההחלטה הסופית ומויאל זומן לשימוע לפני ההרחקה כדי לספק הסברים לפגישה שקיים.

כאמור, אתמול (שלישי) פורסם ב'פלוג' של העיתונאית טל שניידר, כי מויאל, אלי קורנפלד, ראש חוג 'דרכך דרכנו' בליכוד, ודר' אלי מלכה, פעיל בולט של המפלגה בדרום, נפגשו עם מועמדים במטות המפלגות השונות.

בשיחה, אותה ניהל ממטה הבחירות של משה כחלון, אמר מויאל לשניידר:  "אני אוהב את הליכוד. אכן הייתי קודם אצל הרצוג ולבני ונפגשנו עם שניהם. אחרי ששמענו אותם, אנחנו עכשיו ברגע זה מדברים איתך בטלפון מן המטה של כחלון. אנחנו רוצים לשים לזה סוף. אולי עם ישראל יבין שפה זה מדינה דמוקרטית וכל אחד יכול לבחור מה שבא לו".

"אני נולדתי בליכוד. בחיים לא בחרתי משהו אחר. אני חי במדינה הזו והפעם אני לא יכול, לא אצביע להם", הדגיש מויאל.