ברוך דיין האמת: הפייטן והחזן עזרא ברנע הלך לעולמו בגיל 90. הלווייתו תתקיים הערב (רביעי) בשעה 22:30 בהר המנוחות בירושלים.

ברנע נחשב כמומחה בסוגת החזנות הספרדית, וייסד את בית הספר המרכזי לחזנות ולשירה יהודית. הוא נולד בירושלים בשנת 1935, וכבר בצעירותו שימש כחזן והתוודע למסורות התפילה והפיוטים הירושלמים. בשנת 1948 החל ללמוד בישיבת שערי ציון אצל הרב בן-ציון מאיר חי עוזיאל, ולאחר שירותו הצבאי שימש כמנהל בתי ספר בחבל עדולם ובהמשך גם בירושלים.

בשנת 1985 ברנע מונה כמנהל מכון "רננות" למוזיקה יהודית בירושלים, שם שימש גם כמורה לחזנות. במסגרת המכון, הוא ייסד את בית הספר המרכזי לחזנות ולשירה יהודית, שבו לימד את מסורות התפילה והפיוט. שנתיים לאחר מכן הוא החל במפעל לתיעוד, שימור והצלה של המסורות המוזיקליות של עדות ישראל. במקביל, ברנע ייסד את הוועד להוצאת כתביו של הרב עוזיאל, שפרסם עשרות כרכים מעזבונו והפיק שני סרטים על חייו.