חדשות בעולם

שר החוץ האיראני מגיב לטראמפ: "מציע לשלוח ישראלים לגרינלנד"

שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י הגיב ליוזמה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להעביר פלסטינים מרצועת עזה למדינות אחרות: "במקום לגרש את הפלסטינים, תנסו לגרש את הישראלים. אני מציע שתשלחו אותם לגרינלנד"

שר החוץ האיראני מגיב לטראמפ: "מציע לשלוח ישראלים לגרינלנד"
צילום: שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י (צילום: ויקימדיה)

שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, הגיב היום (שלישי) להצעות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להעביר פלסטינים מרצועת עזה למדינות אחרות בעולם, כשהציע במקום זאת להעביר את הישראלים לגרינלנד.

"אי אפשר למחוק את הפלסטינים או לגרש אותם מהמזרח התיכון" אמר עראקצ'י בראיון לרשת "סקיי ניוז" בערבית. "לי יש פתרון אחר – במקום לגרש את הפלסטינים, תנסו לגרש את הישראלים. אני מציע שתשלחו אותם לגרינלנד, ככה אפשר להרוג שתי ציפורים במכה אחת". בדבריו השר האיראני התייחס במרומז להצהרות של טראמפ על רצונו לרכוש את גרינלנד מדנמרק ולהפוך אותה למדינה נוספת בארצות הברית.

כאמור, בימים האחרונים טראמפ התייחס מספר פעמים לתוכניתו לקליטת מהגרים מעזה במדינות אחרות, כשבין השאר הציע את מצרים, ירדן ואלבניה כמקומות אפשריים לכך. הלילה טראמפ אמר כי הוא שוחח עם נשיא מצרים עבד אל-פתח א-סיסי, וטען כי הוא מצפה ממנו לקלוט אליו פלסטינים מרצועת עזה.

"הייתי רוצה שהפלסטינים יחיו באזור שבו יוכלו לחיות את חייהם ללא הפרעות, מהפכה ואלימות" אמר טראמפ. "כשמסתכלים על רצועת עזה – היא הייתה גיהינום במשך כל כך הרבה שנים. עזה תמיד הייתה קשורה לאלימות. אז אני חושב שניתן לגרום לאנשים לחיות במקומות שהם הרבה יותר בטוחים, ואולי אפילו הרבה יותר טובים ונוחים".

עם זאת, טראמפ סירב לומר מה דעתו של הנשיא המצרי על התכנית שלו. "אני אשמח לעשות זאת, הלוואי שהוא ייקח כמה מהם. אנחנו עוזרים למצרים הרבה, ואני בטוח שהוא יכול לעזור לנו. הוא חבר שלי" טען. "א-סיסי נמצא בחלק מאוד קשה של העולם, אם לומר את האמת. כמו שאומרים – זו שכונה קשוחה, אבל אני חושב שהוא יכול לעשות את זה".

תגובות

40
36
זו טענה טיפשית
28.01.25

אם מחר יאפשרו לכל ישראלי שרוצה לקבל 10 אלף ש"ח ולעבור לגרינלנד ולכל פלסטינאי שרוצה 10 אלף ש"ח ולעבור לאזרבייג'אן, אז אולי 5% מהישרטלים יעברו לגרינלנד ואולי 95% מהפלסטינאים יעברו לאזרבייג'אן. גם היום ישראלים יכולים לרדת מהארץ ו-10 אלף ש"ח לישראלי זה לא כזה הרבה כסף. לפלסטינאים אסור לעזוב את עזה, אף אחד לא מסכים לקבל אותם ו-10 אלף ש"ח זה המון כסף עבורם. ישראל צריכה לקבל את ההצעה הזו

35
כנעני
28.01.25

האיראני העלוב הזה הוא עבד נרצע וחסר הכנה למוח של הכיבוש הערבי והאסלאמי הכושלים שהרסו את איראן בפרט ואת העולם בכלל. היהודים שבו למולדתנו, ארץ-ישראל, והאנטישמיות שאיראן מלבה רק תאיץ את שיבת ציון המודרנית. להתראות ל"פלסטינים" ששבים לארצות מוצאם המקוריות.

34
עוד דביל שעוד מעט יהפוך להיסטוריה
28.01.25

יורי