מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ יוסף טייב להנצחת זכרו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל. 41 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים.
בחוק מוצע לקבוע את הנצחת זכרו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, בין השאר בקביעת יום ציון לזכרו, בקיום פעילויות חינוכיות-ערכיות וטקסים במוסדות המדינה וכן לימוד ופעילויות כאמור בבתי הספר, ככל שיחליט על כך שר החינוך, מתן מלגות למחקר ומתן תמיכות למוסדות ציבור הפועלים להגשמת מטרות הצעת החוק. עוד מוצע להקים מועצה ציבורית שתייעץ לשר לשירותי דת הממונה על החוק בכל הנוגע ליישומו. בנוסף, מוצע לקבוע במפורש שעיריית ירושלים תהיה רשאית להקים בתחומה תאגיד עירוני שישמש כמרכז הנצחה לפועלו ומורשתו של הרב עובדיה יוסף.
בדברי ההסבר להצעה נכתב כי "מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל היה בכיר הרבנים הספרדים בדורו, שימש הרב הראשי הספרדי (הראשון לציון) בשנים 1972 עד 1983. היה מנהיג רוחני, מורה דרך ופוסק שדגל בפסיקותיו במידת החסד. הרב חיבר ספרים רבים והיה חתן פרס ישראל לספרות תורנית. מטרת הצעת החוק המתפרסמת בזה היא להנחיל לדורות את מורשתו, פועלו ופסיקותיו של הרב ולהביא לחינוך הדורות הבאים ברוח חזונו ותרומתו לאחדות ישראל".
יוזם ההצעה, ח"כ יוסף טייב, אמר כי "הנהגתו העצומה של מרן הרב עובדיה הייתה בקונצנזוס. השפעתו הייתה על כל העם היהודי בארץ ובתפוצות. פסיקותיו התורניות, חיבוריו ומכתביו נגעו בכל הנושאים. החל מהסוגיות התורניות עד לשאלות מדעיות. רבבות של לומדי תורה שוקדים על ספריו. כולם ראו בו כאב, מנהיג ורועה נאמן. כפסוק הדור – נגע בכל הסוגיות: החללים, העגונות והאלמנות. מפורסמת דאגתו ליהודי אתיופיה, שנלחם למען עלייתם ארצה. פסיקתו להעלאת יהודי בני הפלשמורה חיזקה מאוד את יהודי אתיופיה. גם בסוגיה זו, שרבים נמנעו מלעסוק בה – מרן עמד בראש המחנה ופסק".
יו"ר ש"ס אריה דרעי הוסיף: "מרן הוא מורנו ורבנו, אבא שלנו. אני רוצה לשבח מאוד את כל חלקי הבית, כל אחד בסגנונו דיבר בכבוד גדול על הרב. אני לא זוכר הרבה רגעים שהכנסת מתאחדת בצורה כזו. זה מראה עד כמה הגדלות של האיש, של הרב. כולם הרגישו שהרב הוא אבא שלהם. לא לחינם כמיליון איש היו בלוויה שלו. הוא תרם לכל עם ישראל, בכל נקודה הוא נגע. זכרו חייב להישאר לדורי דורות. אני שמח מאוד שהכנסת חוקקה את החוק הזה. אני בטוח שמשרד הדתות יעשה הכול כדי שכל ילד וכל אדם ידע מהי מורשתו של הענק בענקים".
לפיד: "הרב עובדיה לימד אותנו שההלכה היא טקסט חי"
גם באופוזיציה תמכו בהצעת החוק, כשראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר כי "ההערכה הגדולה שאני רוכש לרב עובדיה היא בגלל שהיה לו הדבר שכה חסר היום – היה לו את הכוח להקל. היה לו את הידע והאומץ המוסרי להתיר ולהקל בסוגיות הלכתיות. כך היה בפסיקות שלו למען העגונות, למען הממזרים, כך בהחלטה להעלות לארץ את יהודי אתיופיה".
"הרב עובדיה אמר שהכי קל להגיד לא. רק בשביל זה לא צריך רבנים גדולים. רבנים גדולים צריך בשביל האומץ להגיד כן" הוסיף לפיד. "הוא אמר שאלה שתמיד אומרים לא ומתנגדים לכל אפשרות של שינוי הם אלה שלא יודעים מספיק. הם לא למדו מספיק, ובגלל זה הם תמיד מחמירים, כי זו האפשרות הקלה. הרב עובדיה לימד אותנו שההלכה היא טקסט חי של אנשים חיים וכל מה שהטקסט הזה צריך הוא מישהו כמוהו שיידע לקרוא אותו באהבה ובמידה של חסד".
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
3 דיונים
מתן
לפיד מתקרב לש"ס.תתעוררו .זה יגמר רע מאוד לציונות הדתית.
23:35 30.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שימי
שכלל לא קשורים לעם ישראל, אין להם שום ספר קודש בעברית, אלא בגעז, שפת הנוצרים המקומיים.
11:20 28.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Levai
הרב עובדיה יוסף צדיק האמת ......... תזהרו בדבריכם . כל מי שמדבר עליו רע ישרף בגינהם ... הזהרו בדברים שלא תאבדו את העולם הבא שלכם
18:54 28.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בל יאומן
אחראי על הנצחת הבערות, על השרשת האמונות הטפלות, על הסתה כנגד סקטורים מסוימים וכו וכו.
20:50 27.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראל
אין על הרב עובדיה יוסף צדיק האמת .. כל מי שמדבר עליו רע ישרף בגינהום
18:52 28.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תצא בחוץ
מוצא הקוף מאייטולה עובדיה הבבון הדתי הפרימיטיבי. ימח שמו
20:09 27.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מישהי
איזה דיבור נגוע ומסריח שנודף ממנו סירחון, אתה כנראה ממוצא אאשכנזי שהעדיף את הנאצים עם הגז, חחחח אייטולה אעלק, אצלכם זה בכיוון של מכונות גז ושטריימל של פרות, מעדיפה את האייטולה מאשר התרבות האשכנזית המגעילה והמסריחה שנודף ממנה כל הזמן רק סירחון. איףףף
17:44 28.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראל
כמה אתה מסכן אכול קנאה ... מה עשיתה בחיים שלך בשביל עם ישראל כל החיים שלך לא תעשה אחוז ממה שהרב עובדיה עשה יום אחד בשביל עם ישראל שתלך כפרה עליו אישנאלה
18:50 28.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיר
בתגובה ל: תצא בחוץ
לדבר על גדולי הדור תיזהר יש מצב לא תקום בבוקר
23:56 29.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר