ברגע האחרון: שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע הערב (שני) על משיכת התפטרותו מהממשלה, זאת בהתאם לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו. ההחלטה מגיעה במטרה לתת זמן נוסף למגעים בין הליכוד לעוצמה יהודית ואלמוג כהן.

במכתב שנתניהו שלח לסמוטריץ' נכתב כי "בשעות אלו מתקיים מו"מ בין הליכוד, עוצמה יהודית, וח"כ אלמוג כהן במטרה למצוא פתרון שיחזיק את הקואליציה ויאפשר להשאיר את ח"כ קרויזר בכנסת מבלי לפגוע ברוב של הקואליציה בכנסת. המו"מ דורש ביצוע מספר בדיקות משפטיות נוספות, ולטובת מיצויו אבקשך למשוך את מכתב ההתפטרות שהגשת לי במוצאי שבת כדי לאפשר לנו עוד זמן לבחון את האפשרויות השונות".

מספר דקות לאחר מכן, סמוטריץ פנה חזרה לנתניהו וכתב כי "לבקשתך, הריני מושך את מכתבי בדבר התפרותי מתפקידיי כשר האוצר ושר במשרד הביטחון".

כאמור, מוקדם יותר היום סיעת עוצמה יהודית מסרה כי על מנת לשמר את כוחו של הימין בוועדה למינוי שופטים, עוצמה יהודית, הציונות הדתית והליכוד הגיעו לסיכום לפיו סמוטריץ' יחזור בו מהתפטרותו, כך שקרויזר ישאר בכנסת. עוד נטען כי עוצמה יהודית תאפשר לאלמוג כהן להצביע נגד עמדת הסיעה. במידה וקרויזר יחליט להצביע נגד הקואליציה, הוא יודיע 48 שעות קודם לכן כדי שסמוטריץ' יחליט אם להתפטר מהכנסת.

למרות ההודעה של הסיעה, בהנהלת הקואליציה הכחישו ואמרו כי עדיין אין סיכומים כרגע, זאת מפני שההתחייבות של עוצמה יהודית שלא תוביל הליך משפטי להפרשת אלמוג כהן לא מחייבת אותם חוקית, והם יכולים לחזור בהם מההתחייבות ללא שום מניעה. בעקבות זאת, אלמוג כהן כרגע לא משתף פעולה עם ההצעה של מפלגתו – ולא מוכן להישאר בסיעה ולהצביע נגדה.

בשלב הזה המחלוקת במגעים היא על יחידת המימון שעוצמה יהודית תפסיד אם כהן יוכרז כסיעת יחיד. בן גביר מתעקש שזה יישאר אצלו, אבל יש לזה מניעה משפטית.