חדשות בעולם

המטוסים חשפו: ישראל מעבירה את אמל"ח חיזבאללה לאוקראינה

עוקבי טיסות חובבים ואפליקציות למעקב טיסות בינלאומיות חשפו דפוס של טיסות צבאיות לישראל, שגורם לרבים להאמין שישראל החלה לספק לאוקראינה אמל"ח באופן סודי

נשק של חיזבאללה
| נשק של חיזבאללה צילום: דוצ

אפליקציות מעקב אחר טיסות בינלאומיות חשפו כי ישראל, ככל הנראה החלה בהעברת אמצעי לחימה שאותרו בלבנון ובלחימה כנגד חיזבאללה אל אוקראינה.

תוכנות מעקב אחרי טיסות בשמיים בינלאומיים חשפו דפוס חריג של טיסות אמריקאיות מישראל מאז יום ראשון האחרון. מטוסי התובלה הכבדים של ארה"ב הגיעו מבסיס האם שלהם בגרמניה בטיסה ישירה אל בסיס חצרים בדרום, והמריאו משם בטיסה ישירה חזרה אל בסיס ברשוב במזרח פולין.

מסלול הטיסה של מטוס התובלה האמריקאי, מישראל אל בסיס ברשוב במזרח פולין. (מסלול הטיסה של מטוס התובלה האמריקאי, מישראל אל בסיס רזנוב במזרח פולין.)

על פי מסלול וגובה הטיסה, גופים רבים העריכו כי המטוסים מגיעים לישראל במשקל מינימלי, ועוזבים אותה עמוסים בציוד כל שהוא.

בסיס ברשוב במזרח פולין הוא הבסיס המרכזי ממנו ברית NATO מספקת ציוד, אמל"ח ותחמושת אל אוקראינה. ונחשב לבסיס בריכוז הלוגיסטי המרכזי של אירופה בכל הקשור לאספקת ציוד לאוקראינה.

גורם צבאי: "גם לפי ההסכם אין התחייבות לסגת מלבנון"

לאורך החודשים האחרונים מאז הלחימה מול חיזבאללה, דווח מספר פעמים כי ישראל שוקלת להעביר את כמויות האמל"ח העצומות שאספה במהלך המלחמה מול חיזבאללה בלבנון ואף בסוריה אל החזית האוקראינית.

כעת נראה שתהליך זה החל בסודיות ובתיאום עם האמריקאים ועם בעלות ברית אירופאיות וברית NATO. על פי הערכות בינלאומיות, ישראל צברה כמות גדולה של נשק סובייטי, שהיא עצמה איננה יכולה לעשות בו שימוש, אך מתאים לתשתיות הצבאיות הקיימות באוקראינה.

בין הכמויות הגדולות של השלל שנתפסו על ידי ישראל במהלך הלחימה, נתפסו כמויות רבות של טילי כתף מדגמים רוסיים כמו טילי "קורנט" מדגמים שונים, משגרי טילי כתף כנגד מטוסים, כמויות גדולות של רובי סער רוסיים, חומרי נפץ,תחמושות ואף טנקים שנאספו בחזית הסורית.

תגובות

33
29
דויד מלמד
26.01.25

עדיף לגייס את הדרוזים והכורדים לצה"ל במקום החרדים השמנים שבקושי הם זזים

28
אבי לוי
26.01.25

טעות איומה להתערב במלחמה באוקראינה.ומה נעשה אם הרוסים יספקו רק 2 פצצות גרעין לאיראנים למשל אז הלכה המדינה.אנחנו קטנים מידי בשביל "לשחק באש" לא שוה את הסיכון.

1
מישהו
27.01.25

זה שתפסנו כל כך הרבה נשק רוסי אצל האויבים שלנו צריך לרמוז לך באיזה צד רוסיה, אפשר גם ללכת יותר רחוק ולהסתכל על מלחמות ישראל בעבר כמעט כל רובה טנק או מטוס ששומש נגדנו היה רוסי

27
אורן בכר
27.01.25

אם זה "סודי" אז למה אתם מפרסמים ? הציבור לא חייב לדעת הכל וגם הרוסים לא צריכים לדעת הכל נכון אמלח שלהם שומש נגדנו אבל אנחנו לא צריכים את רוסיה עצמה נגדנו עיתונאים , אנא הפעילו את המח וצנזרו