אחרי קרוב לשנה וחצי בשבי חמאס ברצועת עזה, 4 מהתצפיתניות שנחטפו בשבעה באוקטובר אל תוך הרצועה שוחררו מהשבי, כחלק מגל נוסף של שחרור חטופים.
כמעט 500 ימים אחרי שנחטפו במהלך מתקפת השבעה באוקטובר והפלישה למוצב נחל עוז, לירי אלבג, נעמה לוי, קרינה ארייב ודניאלה גלבוע שוחררו בשעות הבוקר משבי ארגון הטרור חמאס.
ארבעת החטופות הועברו ב"טקס" ארסי שביצע החמאס, בו אולצו החטופות לעמוד על במה אשר סביבה התנוססו שלטים ואמירות כנגד מדינת ישראל והציונות, ולנופף להמון העזתי הצופה.
משם הועברו החטופות אל חזקת הצלב האדום, שהעביר אותם לידי חיילי צה"ל. לאחר החבירה אל כוחות צה"ל החטופות הופגשו לאחר הגעה אל נקודת המיון והבדיקה בשטח עם משפחותיהן בבתי החולים.
בתמורה לשחרור ארבעת החטופות שוחררו לא פחות מ-200 מחבלים על פי נתוני דובר צה"ל. 114 שוחררו אל תחומי יהודה ושומרון, 16 שוחררו לשטח הרצועה ו-70 שוחררו וגורשו לשטח מצרים.





תגובות
והפעוטות?
אמרו שצהל רצח אותם. באמת המלחמה הייתה טעות, סתם רצחו חטופים ונהרגו חיילים לשווא. גם חיי מתנחבלים שווים. חבל שקידשו את המוות.
אם המלחמה לא תחודש, מהות הימין תתפוצץ כבלון. הקונספציה שעוד כוח ועוד כוח יחד עם הכיבוש מביאים ביטחון תקרוס אל מול הכוח של הסכמים והסדרים דיפלומטיים. שלא לדבר על גניזת החלום של ייהוד עזה.
צריך עסקה אחת גדולה כוללת במקום הפארסה הזו. ההצגה הכי גרועה בעולם. את כולם! עכשיו!