חדשות

דיווח: השר מהליכוד סירב להצעת נתניהו להחליף את בן גביר

בחדשות 12 דווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע ליריב לוין להחליף את איתמר בן גביר בתפקיד השר לביטחון לאומי. עם זאת, לוין סירב בטענה שלא יוכל להחזיק בתפקיד יחד עם תיק המשפטים

בן גביר ונתניהו
| בן גביר ונתניהו צילום: (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)

יותר מיממה אחרי שהתפטרותם של שרי עוצמה יהודית נכנסה לתוקף, ראש הממשלה בנימין נתניהו עדיין לא החליט מי יחליף את השרים המתפטרים. הערב (רביעי) דווח בחדשות 12 כי נתניהו הציע לשר המשפטים יריב לוין להחליף את איתמר בן גביר בתפקיד השר לביטחון לאומי – אך נענה בסירוב.

לפי הדיווח, לוין סירב להצעה בטענה שלא יוכל להחזיק בשני התפקידים יחד. עוד נאמר כי נתניהו מנסה לשמור את התפקידים של עוצמה יהודית בתוך הליכוד, ומחפש שרים שלא יתקשו להיפרד מהם במידה ובן גביר חוזר לממשלה בהמשך.

כאמור, התפטרותם של שרי עוצמה יהודית – השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שר הנגב והגליל יצחק וסרלאוף, ושר המורשת עמיחי אליהו – נכנסה לתוקף אתמול בשעה 10:00 בבוקר, יומיים אחרי ההודעה הרשמית על התפטרותם בצל אישור הפסקת האש ועסקת החטופים מול חמאס. למרות זאת, ראש הממשלה בנימין נתניהו טרם הודיע על מינויים חדשים שיחליפו את השרים המתפטרים.

שלשום דווח כי ח"כ בועז ביסמוט ייכנס לתפקיד יו"ר הוועדה לביטחון לאומי במקום ח"כ צביקה פוגל, שפרש מהקואליציה יחד עם שאר חברי הכנסת של עוצמה יהודית. "אני רואה שליחות גדולה בהובלת הוועדה לביטחון לאומי בעשייה למען ביטחונה של מדינת ישראל ואזרחיה" אמר ביסמוט. "אני מודה לראש הממשלה על האמון שנתן בי ומתחייב למלא את תפקידי במסירות ובאחריות".

תגובות

4
4
רק אלמוג
22.01.25

למה שלא אלמוג יהיה השר במקום הילד השמן בן גביר

3
מדינת ישראל
22.01.25

צודק.בגלל הקפלניסטים קשה לו יותר להרוס אותנו רואים זאת לפי החיוך השטני שלו.

2
איציק זרקא
22.01.25

מי אתה יבחוש בן שלולית שתסרב למלך זיביליהו!!!

1
נועם
23.01.25

שלום שלום ארוש מנהיג היהודים