ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, התייחס אמש (שלישי) בראיון בגל"צ להתפטרות הרמטכ"ל הרצי הלוי וטען: "מי שפוגע באמון הציבורי, זו הממשלה שניהלה מלחמה נגד ההנהגה הצבאית והביטחונית שלה".

נזכיר כי הרמטכ"ל הרצי הלוי הודיע אמש לשר הביטחון ישראל כ"ץ כי ביקש לסיים את תפקידו ב-6 במרץ 2025. בנאומו הוא אמר כי "בבוקר השבעה באוקטובר, צה"ל תחת פיקודי כשל במשימתו להגן על אזרחי ישראל. מדינת ישראל שילמה מחיר כבד וכואב – בחיי אדם, בחטופים ובפצועים בגוף ובנפש.

לא היה בכוחם של מעשי הגבורה הנועזים מצד רבים – אנשי כוחות הביטחון, חיילי ומפקדי צה"ל ואזרחים אמיצים, בכדי למנוע את האסון הכבד. אחריותי בכישלון הנורא מלווה אותי יום יום, שעה שעה, וכך יהיה למשך שארית חיי".

רבים בפוליטיקה בישראל טענו כי לצד האחריות של הדרג הצבאי, גם הדרג המדיני צריך לקחת עליו אחריות ולהתפטר.