הותר לפרסום: רס"ל (במיל') אביתר בן יהודה, מניצן, לוחם בגדוד 8211 של חטיבת אפרים, נפל במהלך פעילות מבצעית במרחב חטיבת מנשה, בן 31 בנופלו.

אביתר הי"ד נשוי ואב לשני ילדים והוא בנם של הרב אביהוד וצילה בן-יהודה מרחובות, הרב אביהוד הוא סגן ראש ישיבת הדרום.

ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו מסר: "בצער רב ובלב שבור אני נאלץ להודיע על נפילתו של רס"ל (מיל') אביתר בן יהודה בן 31 מהיישוב ניצן, לוחם בגדוד 8211 של חטיבת אפרים, אשר נפל במהלך פעילות מבצעית במרחב חטיבת מנשה. אביתר הותיר אחריו את רעייתו רבקה, בן ובת, שני הורים ו-9 אחים".

הלוויתו של רס"ל (מיל') אביתר בן יהודה תתקיים בשעה 16:00 בבית עלמין הצבאי בניצן.

פטרול שגרתי עם המג"ד

באירוע בו נפל רס״ל (מיל׳) אביתר בן יהודה ז״ל, נפצע באורח קשה קצין מפקד גדוד 8211 של חטיבת אפרים. הקצין פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, משפחתו עודכנה.

האירוע התרחש זמן קצר אחרי חצות, כאשר לוחמים מגדוד מילואים 8211 יצאו לפטרול שגרתי בכפר הפלסטיני טמון. במהלך הנסיעה, בתוך שיירת רכבים, רכב המג"ד מסוג "דוד" עלה על מטען חבלה רב עוצמה. נהג הכלי – אביתר נהרג, מפקד הגדוד שישב לידו נפצע קשה.

בצה"ל מתחקרים את האירוע ובין היתר בודקים את מנגנון ההפעלה של המטען, האם הוטמן עמוק על ציר הנסיעה, ואם המחבלים הטמינו את המטען זמן קצר לפני מעבר הכוחות במקום.

איום המטענים

נזכיר כי ביום רביעי שעבר לפנות בוקר, לוחם צה"ל נפצע קשה, כאשר רכב שבו נסע מסוג "דוד" עלה על מטען חבלה. בחודש שעבר, מפקד אוגדת יהודה ושומרון, תא"ל יקי דולף ומפקד חטיבת מנשה אל"מ איוב כיוף, נפצעו (ומאז חזרו ללחימה) כאשר רכבם גם הוא מסוג "דוד" על על מטען במהלך פעילות בטולכרם.