בדרך לפרישה מהממשלה? השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע כי ימסור הערב (חמישי) בשעה 21:00 הצהרה לתקשורת, שלדבריו תהיה "משמעותית". במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להיפגש פעם נוספת עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', במטרה לדון על התנגדותו לעסקה.

זמן קצר לאחר פרסום ההודעה על ההצהרה, נתן אשל – מקורבו של ראש הממשלה, צייץ כי "בן גביר התפטר. מלשכת בן גביר נמסר בתגובה כי "נתן אשל כהרגלו משקר. השר בן גביר לא דיבר עם ראש הממשלה, בעוד מספר דקות תתקיים שיחה בין השניים ולאחריה יתן בן גביר הצהרה לכולם".

נזכיר כי כבר לפני יומיים בן גביר קרא לסמוטריץ' לפרוש יחד איתו מהממשלה במידה וההסכם יצא לפועל. "העסקה המתרקמת היא עסקת כניעה לחמאס!", אמר בן גביר, "אני קורא לחברי, השר בצלאל סמוטריץ לחבור אליי ולשתף פעולה ביחד נגד עסקת כניעה לחמאס. לעוצמה יהודית לבד אין את היכולת למנוע את העסקה, אני מציע שנלך ביחד אל ראש הממשלה ונודיע לו שאם הוא מעביר את העסקה נפרוש מהממשלה".

"אני מדגיש גם אם נהיה באופוזיציה לא נפיל את ראש הממשלה" הוסיף. "אבל שיתוף הפעולה הזה זו הדרך היחידה שלנו למנוע את עסקת הכניעה, למנוע את העסקה הנוראית ולדאוג שמותם של מאות חיילים לא היה לשווא".