בארצות הברית מדווחים כי צוותי המעבר של הנשיא הנכנס דונלד טראמפ יצרו קשר עם בכירים מקצועיים וביקשו מהם להתפטר, לאחר שהביעו עמדות אנטי ישראליות במהלך תקופת המלחמה.

על פי הדיווח צוותי המעבר של נשיא ארצות הברית הנכנס יצרו קשר עם לפחות שלושה בכירים מקצועיים במחלקת המדינה (משרד החוץ) של ארצות הברית. הגורמים המקורבים לטראמפ ביקשו מהשלושה להגיש את מכתב התפטרותם לנשיא ביום ההשבעה.

גורמים מקורבים לסביבת טראמפ ומזכיר המדינה המיועד שלו מרקו רוביו חשפו כי מדובר בשלושה בכירים שנחשבים מינויים מקצועיים, ועל כן בשונה לאלפי המינויים הפוליטיים אינם מחויבים להגיש את התפטרותם לנשיא ביום ההשבעה. אבל מכיוון שהשלושה מקדמים "אג'נדה אנטי-ישראלית" התבקשו השלושה להתפטר ביום ההשבעה.

מצד שני גורמים במחלקת המדינה מדווחים כי בכלל מדובר בניסיון של טראמפ "להכריח" גורמים מקצועיים להגיש את התפטרותם כמו גורמים פוליטיים, ובכך להשיג שליטה מוגברת על משרדי הממשל.