הדיווחים על עסקת החטופים ממשיכים לזרום, ובינתיים בישראל חברי הממשלה מגיבים לדיווחים בעולם על סגירת העסקה.

הראשון להגיב באופן פומבי הוא שר התרבות והספורט מיקי זוהר, שקרא בתוקף לכל חברי הממשלה לתמוך בעסקה: "‏יחד עם חבריי, נצביע מחר בישיבת הממשלה על העסקה שהוביל ראש הממשלה נתניהו עם הנשיא טראמפ לשחרור אחינו ואחיותינו הנמקים בשבי החמאס המתועב. ‏כיהודים מאמינים בני מאמינים, אין מצווה גדולה יותר מפדיון שבויים ואין דבר גדול יותר מהצלת נפשות. ‏אחרי שישראל הבטיחה את התנאים לביטחון חיילי צה״ל ואזרחי ישראל – חובה על כל אחד משרי הממשלה להצביע בעד העסקה".

גם חבר הכנסת אלי דלל הצטרף לשר זוהר, וקרא לקבל את העסקה: "‏חבריי שרי הממשלה. מחר העת שלכם לעשות את הדבר הנכון. ‏העסקה הזו קשה, כואבת ומורכבת אך המציאות מחייבת אותנו להיות נאמנים לערכים הבסיסיים שעליהם קמה המדינה –‏דאגה לחיים, ביטחון אישי וסולידריות חברתית.‏זו לא סוגיה פוליטית, אלא מחויבות מוסרית".

שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף: "פיקוח נפש דוחה את כל התורה כולה. בנינו ובנותינו הנמקים במנהרות חמאס, זועקים אלינו ומבקשים על נפשם. בעזרת ה׳, אזכה לקיים מחר פעם נוספת את מצוות פדיון שבויים שאין גדולה הימנה, ולתמוך בעסקה שמוביל ראש-הממשלה באחריות, תוך שמירה על האינטרסים הבטחוניים של ישראל. מחכים לכם!".