מבזקים
סרוגים

לאחר שאיבדו את חבריהם: לוחמי הנח"ל ממשיכים לטהר את בית חאנון

במהלך פעילות של חטיבת הנח"ל בבית חאנון פשטו הלוחמים על אתרים מהם שוגרו רקטות. הכוחות השמידו מבנים ממולכדים ואמצעי תצפית. מפקד החטיבה אל"מ צוקרמן: "לחמנו כאן ליצירת מציאות טובה יותר"

לאחר שאיבדו את חבריהם: לוחמי הנח"ל ממשיכים לטהר את בית חאנון
לאחר שאיבדו את חבריהם: לוחמי הנח"ל ממשיכים לטהר את בית חאנון צילום: חטיבת הנח"ל (צילום: דוצ)

צה"ל הודיע (רביעי) כי כוחות צוות הקרב של חטיבת הנח״ל ממשיכים לפעול במרחב בית חאנון. במסגרת הפעילות, לוחמי החטיבה פשטו והשמידו מספר אתרים מהם שוגרו רקטות לעבר מדינת ישראל. בנוסף, אותרו מספר רקטות שהיו מיועדות לשיגור.

בנוסף, הושמדו מבנים ממולכדים ואמצעי תצפית אשר הוטמנו במרחב על מנת לפגע בכוחות. ביממות האחרונות מציינים בצה"ל כי כוחות החטיבה מנהלים קרבות קשים בהם נפלו מפקדים ולוחמים במרחב בית חאנון. צה״ל משתתף בצער המשפחות וימשיך ללוותן. הלחימה במרחב תימשך.

רקטות בבית חאנון (צילום: דוצ)

"לחמנו כאן ליצירת מציאות טובה יותר"

מפקד חטיבת הנח"ל אל"מ יאיר צוקרמן שוחח עם הלוחמים באמצעות הקשר ואמר: חטיבת הנח"ל מתמרנת בעוצמה בשנה וארבעה חודשים האחרונים מצפון רצועת עזה ועד דרומה, בשבועיים האחרונים חזרנו לצפון הרצועה, ללחימה בבית חאנון. איבדנו 16 מטובי לוחמיה ומפקדיה של החטיבה, הפנים היפות שלה", ציין בהתרגשות.

מח"ט הנח"ל: "זוהי מלחמה ארוכה אבל צודקת מאין כמותה"
מחצילום: מח

לדבריו: "הלוחמים נפלו במשימה להשמדת יכולות החמאס בצפון הרצועה, לחמנו כאן ליצירת מציאות טובה יותר, להבטחת ביטחון תושבי העוטף ולהחזרת החטופים. החטיבה תמשיך ללוות את המשפחות, אני מפקד החטיבה מצדיע למשפחות השכולות, למפקדים וללוחמים שממשיכים כל יום לבצע את המשימה החשובה ביותר – לשמור ולהגן על מדינת ישראל.

בית חאנון חטיבת הנח"ל יאיר צוקרמן צה"ל