הפובליציסט היהודי-אמריקאי המפורסם בן שפירו, פרסם סרטון וידאו בו הסביר את התקדמות המשא ומתן בין ישראל לחמאס, הסביר את החסרונות הבולטים בעיניו של העסקה וחשף את הלחצים מאחורי הקלעים שגרמו לה להתרחש עכשיו.

בן שפירו, השדרן היהודי השמרן המוכר והמשפיע בארה"ב, העלה לרשתות סרטון וידאו שעסקת כולו בעסקת החטופים והפסקת האש הנרקמת בין ישראל לחמאס, וסיפר על חוסר שביעות הרצון שלו מהעסקה על השולחן.

"אני לא אוהב את זה במיוחד, אני חושב שהעסקה לא טובה" הסביר שפירו והמשיך "אני מרגיש שאם ישראל תיסוג ותאבד את השליטה על הרצועה, הם מכינים את עצמם לכישלונות עתידיים,הדברים יחזרו על עצמם".

שפירו הפנה אצבע מאשימה כלפי ישראל בנושא השבועיים והחטופים והדגיש "חלק לא מבוטל מזה הוא אשמתה של ישראל, במשך עשורים ישראל קיבלה את המשוואה של 'שחרור מחבלים בתמורה לאזרחים חפים מפשע' וזו התוצאה, זה מוביל אויבים לקחת חטופים".

בנוסף הסביר שפירו מדוע העסקה הבעייתי לטעמו מתרחשת עכשיו "האיומים של טראמפ הופנו לא רק לחמאס, טראמפ וסביבתו נחושים להביא לכך שכאשר הנשיא יכנס לבית הלבן הוא יוכל לקחת קרדיט על העסקה כבר ביומו הראשון בתפקיד".