מבזקים
סרוגים

חרם כפול: גם ה-BDS קורא להחרים את להקת בת שבע

למרות שספגה קריאות לחרם מצד ישראלים בעקבות הנפת דגלי פלסטין, קורא ארגון ה-BDS להחרים את הופעותיה הצפויות של להקת בת שבע בארה"ב. בעבר הביע יוזם הלהקה תמיכה בתנועת החרם נגד ישראל

חרם כפול: גם ה-BDS קורא להחרים את להקת בת שבע

תנועת החרם ה-BDS, מפרסמת באתר הרשמי שלה קריאה להחרים את הופעותיה הצפויות של להקת המחול הישראלית בת שבע, שאמורות להתקיים בקליפורניה ובניו – יורק.

כזכור, לפני מספר שבועות, פנה שר התרבות מיקי זוהר לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' בבקשה לשלול מהלהקה תקציבים, לאחר שזו הניפה במסגרת קטע הסיום במופע החדש שלה דגלי פלסטין, צעד שספג תלונות וביקורות רבות.

כעת כאמור, לקראת סבב ההופעות המתוכנן של הלהקה בארה"ב בניצוחו של הכוריאוגרף זוכה פרס ישראל אוהד נהרין, יוצאת תנועת החרם בקריאה להחרים הלהקה תחת הכרזה באתר הרשמי של התנועה, "עצרו את מחול המוות של ישראל". עוד נכתב באתר "החרימו את סיבוב ההופעות של בת שבע ב-2025!".

לצד ציור של שלדים רוקדים, ופירוט של רשימת המופעים נכתב, "להקת בת שבע התל אביבית מתגאה בכך שהיא רואה את עצמה כ'שגרירה המובילה של ישראל' – כיסוי ציני לניסיונה להלבין את הכיבוש הישראלי של פלסטין ההיסטורית. למרבה האירוניה בעבר מפיק הלהקה אוהד נהרין אמר כי הוא מזדהה עם אג'נדת ה-BDS ומתנגד לכיבוש ועורר סערה.

 

BDS אוהד נהרין הסכסוך הישראלי פלסטיני חרם על ישראל להקת בת שבע מיקי זוהר