דיווח: באתר הסעודי אל חדת' כי ההכרזה על הפסקת האש ועל עסקת החטופים תהיה הלילה או מחר (שלישי), בנוסף דווח כי ישראל העבירה את רשימת המחבלים הצפויים להשתחרר בעסקה, הרוצח מרואן ברגותי לא צפוי להיות ברשימה.
בכיר בארגון הטרור חמאס אישר לאתר כי חלה התקדמות משמעותית במגעים להפסקת אש. לדבריו, חמאס אף הכריזה כי היא מצפה לשחרור המחבלים בקרוב.
באתר חשפו פרטים מתוך טיוטת ההסכם של העסקה, שמחולקת לשתי שלבים, כאשר כל שלב נמשך 42 ימים. בין הנושאים השנויים במחלוקת: דרישת ישראל להקים אזור חיץ בצפון ומזרח הרצועה בעומק של שני קילומטרים.
מוקדם יותר פורסם כי מקורות בארגון הטרור הרצחני חמאס מסרו לעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי, כי מחשש שישראל תנסה לבצע חיסולים לקראת הסכם הפסקת האש, הנהגת חמאס בדרג המדיני והצבאי הוציאה הנחיות מחמירות למפקדי השטח ולפעילים צבאיים שישראל רואה בהם יעד – להימנע מלהופיע בציבור ולצמצם תנועות, הן רגלית והן בידי כל רכב, אלא אם יש צורך ביטחוני דחוף המחייב זאת.

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
זה אותו מתווה ביידן מלפני 7 חודשים
יכלו להנצל חייהם של הרבה חטופים וחיילים שלא לדבר על הפצועים העיקר לביבי שהצליח למשוך זמן. מה השתנה? טראמפ כפה עליו את ההסכם
04:04 14.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראלי=זרע ישראל
פרוק איברי גוף של רוצחים בעלי דין מוות לטובת שיקום פצועים הנזקקים לאיברים להשתלה לטובת
20:22 13.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנאל
ח"כ רביבו מהליכוד צרח היום על אב של חטוף: "אם תמשיך ככה הוא יישאר שנים בעזה". לקרוב משפחה של חטופה שנרצחה בשבי אמר רביבו: "מי אתה בכלל? מי אתה בכלל
20:08 13.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גידגיד
אין מצב שאדם, שהשתמט משירות צבאי, ותוקף הורי חטופים בצורה כזו, הוא יהודי. הכיפה על הראש שלו היא תחפושת פורים
21:13 13.01.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר