ברוב של 17 תומכים מול 16 מתנגדים, החליטה מליאת ועדת הבחירות המרכזית לפסול את התמודדותו של ברוך מרזל (יחד) מלרוץ לכנסת.

בסרטון שפרסם מרזל שעה קלה לאחר הפסילה הוא מאשים לא רק את חברי הכנסת של מרצ והמפלגות הערביות, אלא את התנועה הרפורמית העולמית שלדבריו, עומדת מאחורי המהלך.

"הפסולים פסלו את הכשרים, הרוב שיצר את השמאל בועדה והתנגדות של השמאל הערבים והתנועה הרפורמית ממחיש עד כמה הם מפחדים ממני. מדהים שאלה שרוב אלה שהצביעו נגד פסילת זועבי הם אלה שפסלו אותי וזו צביעות והתחסדות שאין גדולה ממנה."

מרזל מגיב על הפסילה

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2015/02/10954509_1546090902308375_1271856418_n.mp4]]]

 עוד וסיף מרזל: "אני סומך על הקדוש ברוך הוא ולא על בג"ץ אבל הוכחתי בדיון שהראיות מסולפות וגם אם נכון  שלא לחצתי את ידו של גובראן לו מהווה עילה לפסול אותי."

בהודעה שפרסם מאוחר יותר בעמוד הפייסבוק שלו הוא כתב: "בשעה האחרונה אני מקבל מאות שיחות, הודעות וחיזוקים מיהודים טובים. חברים יקרים, אכן, וועדת הבחירות החליטה לפני שעה קלה לפסול אותי מלרוץ לכנסת הבאה, על חודו של קול אחד קיבלה הוועדה (17 בעד הפסילה מול 16 שנגד) את ההחלטה המבישה, ניסיון סתימת הפה לאוהב המדינה,

אבל אנו נגיש, כמובן, את הבג״ץ נגד ההחלטה, נגיש – וגם נזכה. אני מבטיח לכם. בעזרת השם."