לשכת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיבה להסרת צו איסור הפרסום על חקירת מח״ש בפרשת מקורבי בן גביר ותקפה את החקירה.
בהודעה שהוציאה לשכת השר, נכתב: "יצא המרצע מן השק! מסתבר כי כל מה שמח"ש חוקרת, זה קיום מדיניות השר, שהיא הקפדה על מדיניות שוויונית: דין נער גבעות כדין נער מהשמאל. עם הגעתו של השר למשרד הוא הבהיר שלא תהיה רדיפה סלקטיבית נגד אנשי ימין, שהסתיימו הימים שפועלים מתעללים רודפים , ופוגעים שלא כחוק בנערי גבעות, שדין השמאל כדין הימין ואכיפת החוק שווה לכולם".

בלשכת בן גביר הוסיפו ותקפו: "היום הסתבר כי מדיניות השר לא נשאה חן בעיני היועצת המשפטית, ועל כן היא יזמה חקירה פלילית. מעצר קצין בגין קיום מדיניות נבחר הציבור הממונה עליו, משמעו אחת – ביצוע הפיכה שלטונית נגד הדמוקרטיה".
לסיום הבהירו: "השר ממשיך לגבות ביתר שאת את מפקד ימ"ר שי אבישי מועלם, ואת נציב שירות בתי הסוהר קובי יעקובי".

כאמור, המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בפרקליטות המדינה הסירה מוקדם יותר היום את את צו איסור הפרסום בנוגע לחקירה שהתנהלה בחודשים האחרונים נגד ניצב משנה אבישי מועלם, מפקד ימ"ר ש"י, קצין נוסף מאותו מחוז (ששמו טרם הותר לפרסום), ורב-גונדר קובי יעקובי, נציב שירות בתי הסוהר (שב"ס).
תגובות
יצא המרצע מהשק... השר לאי ביטחון לאומי הוא פושע מורשע שמנסה לחבל בעבודת המשטרה והשב"ס... מדובר בעבריין שצריך לשבת מאחורי סורג ובריח ובהקדם האפשרי.
"דין נער מהשמאל" חחחחח אין גבול לטימטום של השר. צריך לפתוח בשב"כ מחלקה לנערי השמאל? ולא ידענו? וואו, איזה חידוש ורעיונות מביא השר.
הכהניסט צר המשטרע מתחיל לשקשק כי החקירה עוד מעט תגיע אליו בתור נותן ההוראה ליעקובי לעדכן את מועלם שמתקיימת בעיניינו חקירה בחשד לשוחד ; לכן כעבריין מורשע וסידרתי הוא ממשיך להשתלח ביועמ"שית. להעיף מהתפקיד את המושחת והמשחית הזה.