היועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן, נפגש היום (חמישי) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו כחלק מביקורו המדיני בישראל. בהצהרה לתקשורת שקיים לאחר הפגישה התייחס למגעים לעסקת חטופים, זאת לאחר שנשאל האם נראה לו שנתניהו מחכה לכניסתו של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לבית הלבן לפני שהעסקה תצא לפועל.
"קיבלתי היום את הרושם מראש הממשלה שהוא רוצה ומוכן להגיע לעסקת חטופים" אמר סאליבן. "אני לא יכול להבטיח, אבל לא הייתי מגיע אם הייתי חושב שהוא מחכה ל-20 בינואר".
עוד ציין כי "המטרה של ביקורי הקרוב בדוחא היא להביא למצב שהיא תיסגר החודש. אנחנו ננצל כל יום כדי לסגור עסקה במהירות האפשרית. הדינמיקה של חמאס השתנתה אחרי ההכרזה על הפסקת האש בלבנון, ולכן אנחנו מאמינים שאפשר להגיע לעסקה״.
בסיכום דבריו סאליבן הזהיר כי "הגיע הזמן לסיים את העבודה ולהחזיר את כל החטופים הביתה. כל יום שעובר מביא עוד סיכון, כבר ראינו מוות טרגי של החטופים. לכן יש דחיפות וצריך לעשות זאת מהר".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים