המיליארדר היהודי מייקל בלומברג, שהונו מוערך ב-102 מיליארד דולר על פי מגזין פורבס, החליט לתרום 100 מיליון שקלים לשיקום אזורי הצפון שנפגעו במהלך המלחמה.

ג'יימס אנדרסון, בכיר בקרן הפילנתרופית של בלומברג, שלח מכתב לראשי הרשויות המקומיות בצפון ובדרום, ובו הביע תמיכה נחרצת במאמצי השיקום: "אנו עומדים לצדכם בהתמודדות עם האתגרים הקיימים ובשאיפה לצמיחה מחודשת. מדובר במשימה אסטרטגית המחייבת הבנה מעמיקה של הצרכים המקומיים, לצד שותפות ארוכת טווח שתאפשר בנייה מחודשת ובת-קיימא."

בלומברג עצמו, הידוע בפעילותו הפילנתרופית הגלובלית, הדגיש כי לא מדובר בתרומה חד-פעמית.

עוד אמר, כי הוא מתכוון לעקוב מקרוב אחר המיזם ולהבטיח שהמשאבים ינוצלו בצורה מיטבית.

מרכז בלומברג-סגול מוביל את תכנית השיקום

תכנית השיקום מנוהלת על ידי מרכז בלומברג-סגול למנהיגות עירונית, שהוקם בשנת 2022 באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף פעולה בין בלומברג לבין יוסי סגול. משפחת סגול, הידועה בזכות עסקיה הבולטים, חברה לבלומברג לקידום יוזמות אסטרטגיות בישראל.

במסגרת התכנית, גויסו למעלה מ-60 מומחים לניהול פרויקטים שיפעלו בשיתוף עם 40 רשויות מקומיות בצפון. הצוותים יספקו ליווי מקצועי והכשרה לעובדי הרשויות, תוך שימוש בידע ובניסיון שנצברו בתכניות מנהיגות דומות שמפעילה הקרן בארה"ב, בשיתוף אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת הרווארד.

שותפות גלובלית לחיזוק הצפון

ראש מועצת מטה אשר, משה דוידוביץ', המשמש גם כיו"ר יישובי קו העימות בצפון, הדגיש את החשיבות של התרומה: "המלחמה על תקומת הצפון היא המלחמה האמיתית. מייקל בלומברג ושותפיו מגלמים את רוח הציונות ואת התמיכה הבלתי מתפשרת של יהדות התפוצות, דווקא במקומות שבהם מוסדות המדינה כשלו. אני משוכנע שבזכות היוזמה הזו, נוביל את הצפון לעידן של שגשוג חסר תקדים."

תכנית השיקום כבר יצאה לדרך, ובלומברג מציב דוגמה חיה לשותפות בין ישראל לתומכיה בעולם. הפעילות הנרחבת בצפון נועדה לא רק לשקם את הנזקים מהמלחמה, אלא גם להציב תשתית לצמיחה ולחיזוק האזור כולו לשנים הבאות.