בעקבות הסערה שעוררה: הסלבס מתייצבים לצידה של צנגאוקר
בעקבות הסערה סביב הסרטון של החטוף מתן צנגאוקר ששחרר חמאס וההצהרה שמסרה אימו בקריה, שורה ארוכה של ידוענים מתייצבת לצד האם: "היא נלחמת על בנה והיא לביאה"
אמש (שבת), לאחר שפורסם לציבור תיעוד מהשבי של החטוף מתן צנגאוקר באישור המשפחה, סערה ציבורית עזה. עשרות אנשים הגיעו למפגן תמיכה באימו של מתן – שהפכה לאחת הנשים המזוהות ביותר עם המאבק.
בהצהרה מיוחדת שמסרה בקריה, התייחסה עינב לאות החיים ששחרר חמאס. "אחרי 14 חודשי גיהינום, ללא שינה וחרדה שאי אפשר לתאר במילים, יש לי אות חיים ממתן. מתן שלי חי", אמרה צנגאוקר בפתח דבריה, והוסיפה: "כל עסקה שלא תחזיר את כולם היא גזר דין מוות לשאר. נתניהו – סיים את המלחמה, תחזיר את כולם. הילד הגיבור שלי שורד בשבי כנגד כל הסיכויים. אבל אות החיים ממתן ממחיש שהוא לא ישרוד עוד הרבה זמן, ושהחטופים בסכנת חיים מיידית. חייבים להחזיר את כולם מיד".
הצהרתה כאמור, עוררה סערה. בסביבת תומכי רוה"מ תקפו את אימו של החטוף שרוקדת לדבריהם לקצב התעמולה של ארגון הטרור חמאס, ובערוץ המזוהה עימו (14), בחרו שלא לשדר את ההצהרה.
מנגד, רבים התייצבו לחזק את האם שנלחמת על חיי בנה. הזמר אביב גפן פרסם סטורי בחשבון האינסטגרם שלו וכתב: "הלוואי שהיא תהיה חברת כנסת". הזמרת נינט טייב בחרה להקדיש לה ברשת החברתית את שירו של המשורר טל קולקר- כהן; "אמא לאמא".
לצידם, התייצבה עוד שורה ארוכה של ידוענים ביניהם גם; רותם סלע והשחקן תומר קאפון. כוכבת הרשת בר כהן כתשה בחריפות את הטוקבקיסטים שהשתלחו באם, וכתבה: "לא מאמינה שנשים/ אימהות מסוגלות לכתוב עליה דברים כאלה. היא נלחמת על הבן שלה והיא לביאה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו