הצעת חוק בארה"ב: איסור לקרוא ליו"ש "הגדה המערבית"
הרפובלקינים הניחו בבית הנבחרים הצעת חוק שתקבע כי מעתה, הרשויות בארצות הברית יורשו לקרוא ליהודה ושומרון רק בשם יהודה ושומרון, ויאסר השימוש במושג "הגדה המערבית"

הסנאטור הרפובליקני תומך ישראל טום קוטון הגיש להצבעה הצעת חוק, הקובעת כי כל הזרועות של ממשלת ארצות הברית יורשו להשתמש אך ורק במושג "יהודה ושומרון" ויאסר השימוש במושג "הגדה המערבית".
טום קוטון, חבר סנאט מארקנסו וידיד ישראל הגיש הצעת חוק חדשה לקראת השבעתו של הסנאט החדש בארצות הברית בעוד מספר שבועות. על פי ההצעת של קוטון, בית הנבחרים יחייב את כלל הרשויות הפדרליות בארצות הברית להשתמש מעכשיו רק במושג "יהודה ושומרון".
קוטון הסביר את הצעת החוק ואמר: עד כה כל סוכנות או רשות, תחת כל ממשל יכלה לבחור לעצמה את 'המושג הנכון' לטעמה. הגיע הזמן לשים לזה סוף".
קוטון המשיך ופירט את דבריו ההסברי שחיבר להצעת החוק: "זכויותיהם החוקיות, המשפטיות וההיסטוריות של העם היהודי על שטחי יהודה ושומרון היא בת אלפי שנים. על ארצות הברית להפסיק להשתמש במושג הטעון פוליטית 'הגדה המערבית' ולחזור להשתמש במושג ההיסטורי והתנ"כי לחבל ארץ זה, שהוא לב אדמותיהם של היהודים".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו