במחלקה לחקירות שוטרים מתייחסים הערב למעצרו של הבכירים נצ"מ אבישי מועלם ולעיכובו לחקירה של רב גונדר קובי יעקובי במסגרת הפרשה המכונה "מקורבי בן גביר".
בהודעה שהוציאה מח"ש נכתב: "בעקבות פרסומים מגמתיים וטענות כוזבות, אנו מבקשים להבהיר את העובדות באשר לעיכובו לחקירה של רב-גונדר קובי יעקובי ולמעצרו של נצ"מ אבישי מועלם בידי מח"ש".
"אשר לרב-גונדר יעקובי, החשוד עוכב לחקירה ולא נעצר. העיכוב בוצע בהתאם להוראות החוק ובאופן מקצועי. החשוד לווה על ידי מאבטחיו לחקירה, תוך שמירה על כבודו ופרטיותו. הטענות בדבר כלי נשק שנשלפו באירוע הן שקריות".
עוד נאמר כי ב"אשר למעצרו של נצ"מ אבישי מועלם, ההליך בוצע תוך הקפדה מרבית על צנעת הפרט של החשוד ובני משפחתו. בניגוד לטענות, החוקרים לא נכנסו לחדר השינה בעת שבני משפחה שהו בו. גם כאן, הטענות בדבר כלי נשק שלופים הן שקריות".
לסיום נכתב כי: "ההחלטה לעכב את רב-גונדר יעקובי ולעצור את נצ"מ מועלם בביתם נעשתה בקפידה, במטרה לאפשר חקירה יעילה ומקצועית. מאחר שדובר בחקירה סמויה, כמקובל במקרים אלה לא מתאמים עם החשודים את זימונם לחקירה במשרדי מח"ש, וזאת בין היתר מחשש לשיבוש החקירה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים