לאחר שהותר לפרסום כי הקצין הבכיר במשטרה שנעצר בפרשת מקורבי בן גביר זהו מפקד ימ"ר שי נצ"מ אבישי מועלם, השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר תקף בחריפות את היועמ"שית וטען כי המשותף לשניהם זה שהם קיימו את המדיניות שלו כשר לביטחון לאומי.

"היועצת רוצה לעשות הפיכה"

בן גביר פתח ואמר: "המשותף בין רב גונדר קובי יעקובי לבין נצ"מ אבישי מועלם, ששני הקצינים המצטיינים הללו קיימו את המדיניות שלי, בשירות בתי הסוהר קובי יעקובי הנהיג מהפכה, אין הפקדות, אין קנטינות למחבלים, אין טיולים אינסופיים, אין מקלחות אינסופיות. יש משילות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בן גביר על הקצינים שנעצרו (ללא קרדיט)

"במחוז ש"י אבישי מועלם הנהיג מהפכה, המחוז והימ"ר התחיל להתעסק בעיקר בפעילות נגד טרוריסטים, בפעילות נגד עבריינים, בטיפול בפשיעה הכבדה, לא בהתנכלות לנוער גבעות".

השר לביטחון לאומי המשיך במתקפה החריפה שלו על היועמ"שית וטען: "אני אומר את זה בצורה פשוטה, היועצת רוצה לעשות הפיכה, אני מצפה מחבריי לממשלה להצביע בעד פיטורי יועצת פוליטית שרוצה להפיל ממשלה".

כאמור מוקדם יותר היום הותר לפרסום כ כי מקורב נוסף לשר שנעצר במסגרת הפרשייה הוא  מפקד היחידה המרכזית ביהודה ושומרון (ימ"ר ש"י) ניצב משנה אבישי מועלם החשוד ב"מתן שוחד לדמות מדינית". אמש כבר פורסם כי החשוד השני הוא נציב שב"ס קובי יעקובי