צה"ל הרחיב בחודשים האחרונים את הנוכחות שלו במרכז רצועת עזה, והגדיל ל–19 את מספר המוצבים באזור מסדרון נצרים, כך על פי הדיווח היום (שני) בניו יורק טיימס.
על פי הדיווח, צוות מומחים ניתח תצלומי לוויין משלושת החודשים האחרונים, ולפיהם לצד מוצבים אלו הוקמו באזור מסדרון נצרים עוד עשרות מוצבים קטנים. אף שכמה מהם נבנו בשלבים מוקדמים יותר של המלחמה, התצלומים מראים שהקצב של בניית המוצבים הולך ומאיץ: 12 מוצבים נבנו או הורחבו מאז תחילת ספטמבר.
אותם מוצבים מראים כי ישראל מתכננת להישארא בשליטה צבאית בעזה, דבר שעד כה גורמים בכירים בישראל הכחישו.
מוקדם יותר השבוע, ניתוח תמונות לווין שבוצע על ידי מומחים בשירות ה-BBC מצביע על כך כי ישראל החליטה לנתק לחלוטין את צפון עזה משאר הרצועה, ובונה "ציר נצרים צפוני" דרומית לעיר עזה.
במה שנראה כמו המשך מימוש לתוכנית האלופים ברצועה, מומחי לווין שבחנו את הצילומים העדכניים ביותר מהרצועה מצאו כי ישראל פועל בשטח לניתוק צפון עזה משאר הרצועה. על פי התמונות שנותחו על ידי ד"ר ה' הלייר, מומחה ביטחון וסוקר תמונות לווין, ישראל יוצרת ציר נוספים שחותך את הרצועה במטרה למנוע את חזרת העזתים צפונה.
על פי הלייר, צה"ל יוצר בימים אלה "ציר מחיצה" באורך של 9 ק"מ ממזרח למערב הרצועה, ציר זה נבנה דרומית לעיר עזה, ג'באליה, בית חנון, ובית להיא. הציר מפריד את חלקים אלה משאר הרצועה דרומה אליהם, ונועד על פי הלייר "למנוע לחלוטין כל אפשרות של חזרת תשובים אל צפון הרצועה במצב הנוכחי".
על הפעילות של צה"ל אמר הלייר: "הם מתמקמים לטווח הארוך, אני מצפה לחלוטין שבטווח הזמן הנראה לעין המחיצה הצפונית תראה ותפעל בדיוק כפי שעושה ציר נצרים במרכז הרצועה".
העיר עזה בצפון הרצועה הייתה העיר הגדולה הרצועה לפני מתקפת ה-7 באוקטובר, וגרו בה על פי ההערכות כמיליון בני אדם, בנוסף לכך גם בית להיא ובית חנון נחשבו למרכזי אוכלוסייה גדולים בצפון הרצועה שבעבר התגוררו בהם עשרות אלפי בני אדם. על פי ההערכות אלפי או עשרות אלפי עזתים בודדים נותרו כעת באזור צפון הרצועה.
מה דעתך בנושא?
38 תגובות
6 דיונים
נדב
בבקשה שיבנו בסיסים עם שמירה מסוקים פטרלים 24/7 ומכונות ירייה . ולא בסיסים מוזנחים וחיילים שמנמנים רוקדים בטיקטוק כמו שהיה ב7-10 . טיפול שורש לצהל ! הרצי הביתה
18:34 06.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלמה
מצויין. הפלסטינים פיספסו כל הזדמנות שנתנו להם להתחיל לבנות מדינה בעזה. עכשיו לא תהיה להם שום מדינה
13:16 05.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נדב
בבקשה שיבנו בסיסים עם שמירה מסוקים פטרלים 24/7 ומכונות ירייה . ולא בסיסים מוזנחים וחיילים שמנמנים רוקדים בטיקטוק כמו שהיה ב7-10 . טיפול שורש לצהל ! הרצי הביתה
18:34 06.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלמה
מצויין. הפלסטינים פיספסו כל הזדמנות שנתנו להם להתחיל לבנות מדינה בעזה. עכשיו לא תהיה להם שום מדינה
13:16 05.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמי
מצוין!! ככה צריך לנהוג אני מקווה שזה נכון, ככה נראית מלחמת ג׳יהד המפסיד מאבד חיים ואדמה
18:39 04.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
היודים רוצחים, נבלות, פשיסטי,כמו הממשלה שלהם, אני חושבת לזרוק כול המתנחלים משמה
06:58 04.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני
כיבוש גירוש התיישבות = ניצחון
00:29 04.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שם חם
ארץ ישראל מעזה ועד צור
21:41 03.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנייי
אסור לסמוך על המצרים בשום אופן
12:55 03.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Unr ankm
שאמריקה עושה את זה ,זה בסדר שאנחנו עשוים זה לא ?
12:54 03.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר