אין הרבה מסעדות כשרות המצליחות לשמור על סטנדרטים גבוהים מאוד כמו מסעדת הקומראן בתל אביב. המסעדה אמנם קיימת לא מעט שנים ושמה הטוב הולך לפניה, אלא שלתוך כל הטוב הזה התווסף מרכיב סופר חשוב שמקפיץ אותה כמה רמות מעלה.
השף מושיק רוט שהצטרף למסעדה בחודשים האחרונים, בנה תפריט מדהים עם אוכל טרי, טעים ותאווה לעיניים.
נחזור רגע להתחלה, איך שנכנסים למסעדה ניתן להבחין בעיצוב היפיפה שלה. החלל כולו בנוי כמעין מנהרה עתיקה, עם קירות מחוספסים הנותנים וויב של מסעדת מלכים במצרים העתיקה. החלל כולו מוחשך ומלא בנרות, מה שנותן אווירה רומנטית ומפנקת.
מנהל מחלקת האירועים והשיווק של המסעדה, וורן אוחיון, היה מסביר פנים כמו שאר הצוות המקסים ושאל אותנו האם נרצה לבחור לבד מנות מהתפריט או לסמוך עליו ושהוא יבנה לנו ארוחה. כמובן שבחרנו באופציה ב' ושום דבר לא הכין אותנו לאוכל הכה טעים שאכלנו באותו הערב.
"תחילת כל ארוחה צריכה להיפתח ביין צרפתי לבן משובח", כך הוא טען ואנחנו כמובן לא התנגדנו. היינות במקום מצוינים וכל אחד יוכל למצוא בקלות את סגנונו, בין אם כבד או קל.
בשל ההקפדה שלא לאכול בשר יחד עם דגים, הוא התחיל מלהזרים לשולחן מנות ראשונות כמו לחם עננים לצד מטבל של שמן זית ובלסמי. הלחם, כשמו כן הוא, היה ענני, אוורירי וטעים. מנה נוספת שהיתה טעימה במיוחד, היא הסשימי אינטיאס, רצועות דג טריות המחליקות אל הגרון יחד עם שאר המרכיבים הנפלאים שמלווים את המנה.
אין ספק כי המנה הבאה מותאמת במיוחד לחיך הישראלי, והיא קוביות לוקוס קריספי. מדובר בקוביות דג לבן טרי להפליא, המצופות ומטוגנות במעטפת קריספית במיוחד – אחת המנות השוות במסעדה.

בהמשך הוגשה לנו מנה שפחות התחברנו אליה, והיא הפטאייר מנגולד. המנה צמחונית ויש בה רצועות חציל שרוף ומעין כיסון הממולא במנגולד ובירוקים – היא היתה טעימה אך ציפינו ליותר.
את המנה הבאה הגדירו לנו כמנת הדגל של המסעדה, ובהחלט ניתן לומר שהיא מרשימה וטעימה. "טורטליני ארטישוק ירושלמי", מדובר ב-3 סוגי בישול של ארטישוק, הטורטליני נימוח ומרענן, והארטישוק מוסיף לו ארומה נהדרת.
בהמשך עברנו למנות הבשריות. המנה הראשונה, טאקו טרטר בקר, היתה פחות מוצלחת, ציפינו לקבל בשר חי יותר ובמרקם של טרטר, וקיבלנו זאת כגוש אחד.
המנה הבאה שסיקרנה אותי אישית במיוחד, היא מנת הפילה בקר. נתחים עסיסיים, חתוכים היטב מוגשים לצד משיכת פירה ואספרגוס צרוב. גם כאן הירקות היו טריים וטעימים להפליא, מנה מומלצת במיוחד.

ולגולת הכותרת הוגש לנו סטייק אנטריקוט, מנה עשירה ונדיבה המוגשת על מגש מלא כל טוב, החל מירקות צלויים ועד תפוחי אדמה מדורה. הסטייק שבושל בבישול ארוך היה עשוי נהדר וטעים מאוד.
בנקודה זו האווירה המסעדה מתחילה להתחמם והמקום נהפך למין מפגש חברי מוצלח עם מוזיקה שמחה, שירים ישראליים לצד שירים של כוכבי פופ מחו"ל. במקום מסתובבות רקדניות מנוסות הנתלות בגובה, רוקדות ואף מתחפשות בתחפושות שונות.
בהמשך הוגשו לנו שני קינוחים מהתפריט, שניהם היו טעימים מאוד. הראשון, "ברולה טופי" מתאים יותר לאוהבי החמוץ לצד מתיקות מעודנת. ואוי, הקינוח השני היה הצגה. הוא מוגש בתוך תבנית קרח מבהירה וצורתו כסיגר יקר ומעושן. הסיגר היה בטעם שוקולדי עשיר במילוי קרם קרמל ועם טעם אספרסו מיוחד.

לסיכום, האווירה במקום משחררת, כיפית ומספקת לסועד אווירת חו"ל כאן בתל אביב, האוכל לא פחות ממדהים, מנות מוקפדות, טריות וסופר טעימות. המחירים מעט יקרים ביחס להשוואה למסעדות שף אחרות, אך לגמרי ניתן להחשיב זאת כארוחת ערב ומופע יחד.
קומראן – מסעדת שף כשרה, רחוב הארבעה 21, תל אביב. כשרות: רבנות תל אביב
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים