מינויו של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לשגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי התראיין בנושא ההסכם עם לבנון וקרא לו "חדשות טובות" והסביר כי נתניהו שמר בהסכם על הזכות של ישראל לחזור ללחימה על הפרות של ההסכם מצד חיזבאללה.

השגריר האמריקאי המיועד של ממשל טראמפ התראיין ברשת FOX News ומסר בתוכנית את הניתוח שלו להסכם הפסקת האש עם לבנון. על פי האקבי, ההסכם עם לבנון הוא "חדשות טובות ללבנון ולישראלים שכמעט מאה אלך מהם נאלצו לעזוב את בתיהם בצפון המדינה".

האקבי המשיך והסביר כי "זה יהיה נפלא אם זה יחזיק מעמד, הבעיה היא שאיראן חיזבאללה ושלוחיהם מעולם לא שמרו על הסכמים. אני חושב שראש הממשלה עושה את הדבר הנכון בכך שהוא מנסה לאמר 'בואו נראה אם תצליחו להפסק לתקוף אותנו, לזרוק עלינו טילים ורקטות' וזה היה מאוד חכם מצידו לשמור באופן מפורש בהסכם על הזכות להתחיל מחדש את הלחימה אם חיזבאללה יפר את ההסכם בכל אופן".