חדשות 12 והכתב המשפטי של הערוץ גיא פלג, הגישו תביעת דיבה על סך מיליון שקלים נגד איש התקשורת ינון מגל, זאת בעקבות ציוץ הומוריסטי בו כתב מגל כי השב"כ עצר את פלג.

בציוץ הומוריסטי שהעלה על רקע פרשת ההדלפות ומעצרו של אלי פלדשטיין כתב מגל: "הותר לפרסום: עיתונאי ערוץ 12 גיא פלג עצור כשבוע במתקן חקירות של שב"כ בעקבות שידור הסרטון המבושל שפגע בחיילי כח 100, סיכן את החטופות ועורר גל אנטישמי בעולם. עד כה לא הותר לו לראות עו"ד. על שאר פרטי החקירה יש צו איסור פרסום".

בעקבות כך הגיש פלג יחד עם הערוץ תביעה נגד מגל בה נטען כי "מדובר בפרסום שקרי, פוגעני וחמור, שכל מטרתו פגיעה בתובעים. בעוד שהאמת העובדתית היא כי פלג מעולם לא נעצר על ידי שב"כ, לא הוחזק אי פעם במתקן חקירות של שב"כ, לא נמנע ממנו לראות עו"ד וממילא לא הוטל צו איסור פרסום על שאר פרטי החקירה, שלא הייתה ולא נבראה.

"הפרסום הדיבתי הראשון שפרסם הנתבע – ביודעו שלא היו דברים מעולם – נחזה בעיני קוראיו להיות דיווח על עובדות אמת. בנסיבות אלה השמועות על "מעצרו" כביכול של התובע עשו להן כנפיים והגיעו לידיעת רבים מאוד בציבור, והדבר עורר שאלות רבות שהופנו לתובע, לבני משפחתו של התובע לרבות ילדיו, לעמיתיו למקצוע, לחברים ומכרים שלו, וכן לתובעת ואנשיה".

"יתרה מכך, יום למחרת הפרסום הדיבתי הראשון, מגל הוסיף חטא על פשע ובמקום להבהיר כי הפרסום הדיבתי הראשון הוא שקרי לחלוטין, הנתבע פרסם במסגרת חשבונותיו הפופולאריים ברשתות החברתיות "X" וטלגרם פרסום דיבתי נוסף על התובעים, אשר בו הוא חזר על תוכן הפרסום הדיבתי הראשון והוסיף את המילים הבאות: "רוצה להבהיר: הציוץ הזה הוא פייק! כן נתנו לו להיפגש עם עו"ד".

עוד נאמר בכתב התביעה כי "דיווח שווא על מעצר וחקירה של עיתונאי בכיר, ותיק ועתיר זכויות על ידי שב"כ, והחזקתו במתקן חקירות של השב"כ במשך כשבוע תוך מניעת מפגש עם עורך דין כנהוג עם חשודים בעבירות כנגד ביטחון המדינה, בשילוב הטענה הכוזבת כי המעצר התרחש בעקבות פרסום כתבה עיתונאית במסגרת שידורי התובעת, עולים כדי האשמה חמורה מאין כמוה, אשר יש בה כדי להטיל דופי חמור בשמם הטוב, ביושרם, ביושרתם ובמקצועיותם של התובעים."

"תוכנם של הפרסומים הדיבתיים, והעובדה כי הנתבע המשיך לפרסם טענות כוזבות גם בפרסום הדיבתי השני מבלי להבהיר כי הדברים אינם אמת, מעידים כי הם פורסמו מתוך כוונה מיוחדת לפגוע בתובעים בשמם הטוב, ביושרם, ביושרתם, במוניטין המקצועי שלהם ובעשייתם העיתונאית".