בשקט בשקט, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית אלחנן פלהיימר מוביל תהליך המעביר ימינה את ההתאחדות שפעם הייתה מעוז שמאל. התהליך נעשה באמצעות שיטות מגוונות שמאופיינות בעבודה שקטה ומניעת חיכוכים עם אנשי השמאל.

פלהיימר פועל באמצעות בניית כוח פוליטי באגודות הסטודנטים השונות, ובניגוד לפוליטיקאים בימין, עוקף את כל המכשולים ופועל מתחת לפני השטח כדי ליצור מציאות שתהיה אל-חזור. הוא גם שיתף פעולה עם פוליטיקאים מהימין לקידום חוקים והחלטות שתומכים במטרותיו, כמו הצעת החוק לפיטורי סגל אקדמי בשל הסתה או תמיכה בטרור.

החיבור של אלחנן פלהיימר, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, עם תנועת חב"ד וגורמים המזוהים עם ערוץ 14 מהווה חלק מהתשתית הפוליטית שמאפיינת את כהונתו.

ערב בחירתו לראשות ההתאחדות, ביקר פלהיימר בכפר חב"ד, מה שהצביע על הקשר ההדוק שנרקם בין הצדדים. חב"ד פעילה בקמפוסים רבים בארץ ומעבירה שיעורי יהדות ומסייעת לסטודנטים ולנזקקים עם חלוקת ארוחות לשבת ולחג. פעילות זו ממומנת בחלקה על ידי קרן מרומים של יצחק מירילשוילי, הבעלים של ערוץ 14, גוף תקשורת המזוהה עם הימין הפוליטי בישראל.

במהלך כהונתו של פלהיימר, הקשר עם חב"ד התהדק אף יותר, וכלל שיתופי פעולה בפרויקטים ייחודיים. לדוגמה, ההתאחדות הקצתה 1.5 מיליון שקל לפרויקט "גט חסד" של חב"ד, במסגרתו סטודנטים וצעירים מחלקים מנות חמות לקשישים ומקדמים קשרים חברתיים. חב"ד גם יזמה שתי משלחות של ראשי אגודות סטודנטים לארה"ב, שבמסגרתן ביקרו במרכז חב"ד העולמי בניו יורק.

הקשר עם חב"ד וערוץ 14 לא רק מעניק לפלהיימר תמיכה בקרב קבוצות דתיות וימניות בקמפוסים, אלא גם מחזק את הקשרים עם גורמים בעלי השפעה פוליטית וכלכלית. קרן מרומים, המממנת את פעילות חב"ד בקמפוסים, היא תורמת מרכזית לעמותות שמזוהות עם הימין הפוליטי ומקדמת אג'נדות דומות לאלו של ההתאחדות בהנהגת פלהיימר. חיזוק הקשרים הללו מעניק לפלהיימר כלים ומשאבים לפעול לקידום מדיניות שתואמת את השקפותיו הפוליטיות, ומקנה לו בסיס תמיכה בקרב ציבור הסטודנטים ובמעגלים פוליטיים רחבים יותר.