הוועדה לביטחון לאומי בראשות חבר הכנסת צביקה פוגל כינסה היום (שלישי) דיון מיוחד בעקבות פצצות התאורה שנורו לעבר בית ראש הממשלה בקיסריה. בנוסף דנה הוועדה בעליית המדרגה באיומים נגד נבחרי הציבור.
מתוך 156 תיקים: רק כתב אישום אחד הוגש
במהלך הדיון ח"כ אליהו רביבו מהליכוד שאל את נציגת המשטרה, כמה כתבי אישום הוגשו בגין התיקים שנפתחו, וראש מדור חקירות במשטרה, סנ"צ רותי האסוליך השיבה: "בשנת 2023 נפתחו 83 תיקי חקירה בגין הסתה. בשנת 2024, נרשמה עלייה משמעותית, עם פתיחתם של 156 תיקי חקירה בגין הסתה. עם זאת, מתוך כלל התיקים, הוגש כתב אישום 1 בלבד".
בעקבות זאת, חבר הכנסת בוארון פנה לנציג הפרקליטות עו״ד שמעון חוגה ושאל: 'האם זה מקובל עליך שיש רק כתב אישום אחד מתוך 159 תיקי חקירה עו״ד שמעון חוגה: אני צריך לבדוק את הנתונים'.
בתגובה פנה בוארון ליו״ר הוועדה פוגל ואמר: "הם פשוט עושים מאיתנו צחוק, התייאשתי".( ויצא מהדיון)
"איך מונעים את ההתנקשות הבאה"
קודם לכן, יו"ר הוועדה, ח"כ צביקה פוגל מעוצמה יהודית פתח הדיון ואמר: "עליית מדרגה חמורה בדבר איומים על נבחרי ציבור העלולה להוביל לפגיעה בחיי אדם":
"הדיון שביקשתי לכנס, יש כאלה שיגידו, נזכרו רק אחרי שירו על בית ראש הממשלה שני פצצות תאורה. אז חשוב לומר, המטרה היא לוודא שמה שאני מאמין אכן קורה – שהתופעות הללו לא יגררו למקומות שאנו לא רוצים להגיע אליהם".

פוגל הוסיף והדגיש: "אנו נמצאים בעליית מדרגה חמורה באלימות כלפי נבחרי ציבור, בהתנגשות על סף אלימות בין מפגינים למשטרה. אני מזכיר שקיבלנו גם מכתבים על בני משפחותינו, עם כל הפרטים על מקום מגוריהם ואיומים איך לחסל אותנו, מארגון 'הנוקמים הישראלי".
"האמירות המסוכנות על סף ההסתה נאמרות בכל מקום – בחצרות, ברשתות החברתיות, באתרים ובטלוויזיה. גם בכנסת הלהט הגיע למצב שאם לא היה משמר הכנסת, אני לא יודע איך זה היה נגמר. אני מזכיר שב-1995 נרצח ראש ממשלה במדינת ישראל, ואני רוצה לראות איך מונעים את ההתנקשות הבאה, שעלולה להביא לפגיעה באזרחים או בנבחרי ציבור".
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
2 דיונים
אנדר וויגין
על בית של מי זרקו פצצות תאורה - של ביבי או של בהרב מיארה??????????
23:25 19.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליקו
כתב אישום אחד מתוך 160 המלצות אומר לנו הכל. המאפיה הסמולנית הפרקליטות עושה עבודה טובה,שאפו
21:49 19.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליקו
לא ראינו שירו פצצת תאורה לביתה
21:48 19.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
בתגובה ל: אליקו
רוצחים עם נשק: יורים כדור לתוך גוף הקורבן, לא פצצת תאורה. ביבי עובד על זה, בקרוב יקרה.
22:02 19.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
את שקרנית ממש אבל ממש גרועה!
22:11 19.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
מדברים על הסתה והתנקשות ברוה"מ, תוך כדי שמסיתים לרצח היועמ"שית, בשיא הכוח. מצאו שיטה לפטר את היועמ"שית מבלי להכנס לנבצרות, מחכים לרצח שלה.
20:24 19.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
הייתי מסביר לך למה את יותר מדי סתומה ככה שבטוח את לא תביני!
22:10 19.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרח ותיק
מדוע אין אפשרות לחייב להגיע לדיון עם כל הנתונים, אחרת ימשיכו עוד פרשיות של דליפת מסמכים לרשויות המוסמכות שמנסים להדיר.
16:36 19.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר