מבזקים
סרוגים

6 שנים אחרי אסון נחל צפית: מנהלי המכינה הורשעו

6 שנים אחרי אסון נחל צפית: מנהלי המכינה הורשעו בעבירה פחותה

ט"ז חשון התשפ"ה
6 שנים אחרי אסון נחל צפית: מנהלי המכינה הורשעו
6 שנים אחרי אסון נחל צפית: מנהלי המכינה הורשעו צילום: (צילום: מאור קיגנסבורקי, פלאש 90)

שש שנים אחרי אסון השיטפון בנחל צפית: בית המשפט המחוזי בבאר שבע הרשיע את יובל כאהן מי שהיה ראש מכינת "בני ציון" והמדריך ביום האסון אביב ברדיצ'ב בגרימת מוות ברשלנות.

בית המשפט דחה את דרישת הפרקליטות ומשפחות הנספים להרשיע את השניים בהמתה בקלות הדעת כפי שדרשה הפרקליטות

שני מנהלי המכינה הורשעו בעשר עבירות של גרימת מוות ברשלנות, 3 שנים מקסימלי לעבירה, לאחר שלא נמצא היסוד שהיו מודעים לסכנה (בניגוד לאישום המקורי – המתה בקלות דעת, 12 שנה מקסימלי לכל עבירה).

ראש המכינה מאסון נחל צפית: "אני מתחרט, סליחה"
ראש המכינה מאסון נחל צפית: צילום: ראש המכינה מאסון נחל צפית:

באפריל 2018 נספו תשעה נערות ונער אחד, תלמידי המכינה הקדם צבאית "בני ציון" מתל אביב במהלך טיול גיבוש בנחל צפית ונקלעו לשיטפון בזק עז, בעיצומו של פרק גשם חריג בעוצמתו לעונה.

החשד כנגד כהאן היה שהוא ידע על החלטה לרדת לנחל אך לא מנע אותו למרות המידע שהיה לו על מזג האוויר, מכיון ש"סמך על הגורמים בשטח", הסנגור טען כי הדבר "משולל כל יסוד משפטי" טענה אשר התקבלה בבית המשפט.

 

אסון צפית הרשעה מכינת בני ציון