חדשות בעולם

צפו: חברי פרלמנט בניו זילנד שיבשו הצבעה בריקוד מסורתי

הפוליטיקה בני זילנד סוערת, הממשלה מנסה לשנות הסכם בין המדינה לשבטים מלפני כ-200 שנה, נציגי המאורים השביתו את הפרלמנט בריקוד מסורתי

צפו: חברי פרלמנט בניו זילנד שיבשו הצבעה בריקוד מסורתי
צילום: צילום מסך, מתוך סרטון

כחלק מסכסוך מתמשך לאורך השבועות האחרונים בניו זילנד, בין הממשלה הליברטריאנית לבין המאורים המקומיים, חברי פרלמנט מאורים השביתו את הפרלמנט בריקוד מחאה מפורסם בשם "האקה".

ממשלת ניו זילנד והנציגים של הקהילה המאורית השבטית באי נמצאים מזה שבועות בהתנגשות חזיתית. הממשלה הליברטיאנית של ניו זילנד מבקשת לבצע שינויים בהסכם משנת 1840, אשר עיגן בסמכות מלך אנגליה (ששלט אז גם בניו זילנד) את זכויות השבטים באי.

ההסכם שמוכר בשם "מסמך העקרונות המשותפים" או "הסכם ווטאנגי" נחתם ב-1840 לפני כ-180 שנה, בהסכמה של בית המלוכה האנגלי ו-500 ראשי שבטים מאורים בניו זילנד שייצגו את מרבית השבטים באי. במסמך התחייב מלך אנגליה לכבד את זכויותיהם של המאורים, אפשר להם להקים בתי משפט עצמאים לעניינים פנים שבטיים ועיגן בהחלטות מלכותיות זכויות רבות, שלאחר מכן עוגנו גם בחקיקה.

אך כעת הממשלה בניו זילנד הניחה מספר הצעות חוק שישנו את השפעת המסמך על חוקים במדינה, שינוי החוק יבטל את מעמדה של השפה המאורית כשפה רשמית במדינה ויפגע באורח החיים של אנשי השבטים במספר היבטים.

המחאה דועכת? זהו מספר המפגינים הערב בקפלן

נבחרי ציבור מאורים בפרלמנט של ניו זילנד שיבשו מוקדם יותר את הקריאה השנייה של אחד התיקונים לחוק על ידי ביצוע ריקוד "האקה". ריקוד מאורי מסורתי אשר היה מבוצע על ידי השבטים לפני קרב או תחרות חשובה.

תגובות

5
4
שאול א.
14.11.24

אני מצדיע להם. חבל שהימין בישראל פוחד למחות כך על מעשי העוולה שנעשו ונעשים נגדו.

1
איש
15.11.24

הימין שם זה מי שבשלטון, ומי שנאבק זה השבטים הילידיים. ההצעה הכי דומה בעיקר ל״חוק הלאום״ שעבר בארץ- שלקח הרבה מאוד חופש התאגדות מהפלסטינים וביטל את המעמד של שפה הערבית. בוא נגיד מקבילה הכי קרובה שתמצא בארץ זה שבעקבות חוק הלאום חברי כנסת ערבים יקרעו את הנוסח ויפתחו הדבקה.

3
איש
15.11.24

בדבקה*

2
הניה
16.11.24

יפה!!! מרגש!!!

1
Rotem NZ
23.08.25

http://ריקוד%20האקה ההאקה בעלת משמעות רבה ותפקידה לאחד ולשלהב. יש מעל 300 האקות שונות, מהן לחתונות, לידות, לוויות, טקסים, ובמסורת לפני יציאה לקרב. מרתק ומעניין בתרבות המאורית שהיא עמוקה ומלאה גוון וגם עבודה זרה. https://rotemnz.com/-/