חדשות בעולם

השיעים בעיראק דורשים: לבטל את זכויות הנשים במדינה

המפלגה השיעית בעיראק מקדמת יחד עם הקואליציה השולטת בפרלמנט ביטול מוחלט של זכויות הנשים במדינה, והנמכת גיל ההסכמה מ-18 ל-9

השיעים בעיראק דורשים: לבטל את זכויות הנשים במדינה
צילום: שאטרסטוק (MAYA LAB )

מפלגת השיעים בפרלמנט העיראקי הגישה שורה של הצעות חוק, הדורשות לבטל את זכויות הנשים במדינה, ולהוריד את גיל ההסכמה מ-18 ל-9.

הפלרמנט בעיראק עומד להצביע על שורה של הצעות, שצפויות לשנות באופן רדיקלי את חוקי המדינה ולפגוע באופן חסר תקדים בזכויות הנשים במדינה. מאז הפלישה האמריקאית לעיראק שמרה המדינה על שורה של תיקונים שבוצעו תחת הממשלה הזמנית בזמן השלטון האמריקני, שכללה גם ליברליזציה של זכויות, בדגש על זכויות נשים.

כעת לראשונה, שוקל הפרלמנט העיראק מהפך מסיבי בזכויות הנשים במדינה. על פי הצעות החוק של מפלגת השיעים בעיראק גיל ההסכמה ליחסי מין ירד בנשים מגיל 18 לגיל 9 בלבד, כאשר בנוסף לכך החוק יתיר נישואי גברים בוגרים עם ילדות צעירות.

מעבר לכך החוקים הנשקלים כרגע ישללו מנשים את הזכות לגירושין, ירושת רכוש או משמורת על ילדים.

הקואליציה השולטת בפרלמנט העיראק הודיעה כי החוקים "מתאימים לתפיסת החוק האסלאמית במדינה, ויגנו על נשים, נערות ובנות מ'יחסים לא מוסריים' עם גברים".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

7
4
...
11.11.24

מה יש לי להגיד... הולכים בדרכו של הנביא מוחמד, האיש ה"מושלם" ו"המוסרי" בעולם שיצר את דת השלום העולמית וידע את עאישה בת ה9...

3
אלוהים אדירים
10.11.24

ככה אנחנו ניראה עוד כמה שנים ס

2
רונן
10.11.24

בקרוב אצלנו, ברגע שהחרדים והדתיים יהיו רוב נשים יאבדו את זכות הבחירה ואחר כך את שאר הזכויות. יקבלו את הזכויות שהיו להן לפני 2000 שנה ולא יותר

1
שי
11.11.24

תגיד, ראית פעם עיר חרדית או יישוב דתי? דיברת עם הנשים המתגוררות שם? מניין השאיפה להשוות בין שתי דתות שונות לגמרי?

2
לרונן המסכן ...
11.11.24

כחרדית, הלוואי עליך ועל אשתך חיים מאושרים כמו שיש לי. אוליי צנועים אוליי פשוטים אולי לא כל שנה בית מלון או חול (כי זה ממש לא מעניין אותנו הריגושים החולפים האלו) אבל חיינו מכובדים ומכבדים ישרים ולא בוגדים ערכיים פשוטים, הילדים שמחים מעפיפון של 10 שקלולא רק מאופניים ב- 1000 שקל. הלוואי שאתה היית מקיים כל מה שבעלי מקיים בכח התורה הכתובה והמצוות. אז בקיצור המסכן פה הוא אתה!!!

1
דגה
11.11.24

כבר אמרתי, איזו דת, איזה קלאס... משהו