בדרך למשבר חריף בקואליציה

נתניהו הורה: חוק המעונות לא יעלה להצבעה מחר במליאת הכנסת

לאור ההתנגדות העזה במפלגות הימין לחוק המעונות, ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה ליו"ר הקואליציה להסיר את חוק המעונות מסדר יומה של הכנסת מחר

נתניהו הורה: חוק המעונות לא יעלה להצבעה מחר במליאת הכנסת
צילום: (צילום: שלו שלום, פלאש 90)

המשבר הקואליציוני מחריף: לאחר ההתנגדות החריפה בתוך הליכוד ובשאר חלקי הקואליציה, ראש הממשלה נתניהו הנחה את ח״כ אופיר כץ, להסיר את חוק המעונות מסדר יומה של הכנסת מחר.

ההודעה של ראש הממשלה מגיעה לאחר שמספר חברי כנסת בליכוד ובקואליציה הודיעו שהם יתנגדו לחוק, ביניהם ניר ברקת, יולי אלדשטיין ודן אילוז והשרים סער וסופר.

רק אתמול, התכנסה סיעת 'יהדות התורה' והעבירה מסר לראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי הם דורשים את העברת חוק המעונות בקריאה טרומית כבר מחר, ואם החוק לא יעבור – הם יסרבו להצביע בעד חוקים אחרים של הקואליציה.

מוקדם יותר דיווח מוטי קסטל כי ח"כ אייכלר הבהיר בשיחות סגורות כי "חוק המעונות יעלה מחר להצבעה בכל מקרה, גם אם אין לו רוב בקואליציה". עוד הוא הוסיף כי "עד היום טענו בליכוד שהיועמ"שית או גלנט הם שעוצרים פתרון לחוק המעונות או הגיוס. בהצבעה על החוק נראה אם נתניהו שולט במפלגה שלו ובקואליציה והאם יש עוד טעם בממשלה הזו".

בשיחה עם סרוגים אמרו מספר גורמים בש"ס כי "הם מצפים מראש הממשלה לשלוט בחברי מפלגתו ולגרום לאישור את חוק המעונות שאין לו קשר לחוק הגיוס או לאנשי המילואים המסורים שלנו".

תגובות

9
6
שירי מנתניה
05.11.24

כל הכבוד רוה"מ, יפה לך! כל הכבוד לאדלשטיין, סער, ברקת סופר! המשיכו כך! מצפה מהאופוזיציה, לתמוך בקואליציה לאור איומי החרדיות ולתת לה רשת ביטחון!

1
שירי מנתניה
06.11.24

נכתב, כמובן, לפני פיטורי שר הביטחון.

5
ביבי הוא הבוגד
05.11.24

חברי הכנסת שהצביעו נגד חוק ההתנתקות והגירוש מגוש קטיף, הם גדעון סער ויולי אדלשטיין, והם אותם ח״כים שמתנגדים כעת ל״חוק המשתמטים״. אלא שהיו בעד הגירוש מגוש קטיף תומכים כעת בחוק ההשתמטות: מירי רגב (דוברת הגירוש מגוש קטיף), ישראל כץ, וכמובן נתניהו שהצביע 3 פעמים בעד״.

1
החרדים שולטים בו
05.11.24

סער הולך לשנות את דעתו ורה"מ רק דוחה את החוק אם אתם נגד חוק ההשתמטות אתם נגד הממשלה

4
נחום
05.11.24

נתניהו לא שולט בחברי הליכוד והממשלה תיפול החרדים רומו בגדול. התוצאה, הממשלה תיפול .בבחירות הבאות, יקבלו החרדים הכול מגנץ וחבורתו. השמאל יודע לשלוט.

1
שירי מנתניה
06.11.24

השמאל נגד השתמטות, בהגדרתו ובמהותו. החרדים לא רומו, ביבי בעד ההשתמטות בכל ליבו. לשמאל הציוני יש ערכים ומחויב ללוחמים האמיצים.