היום (שלישי), משפחות שכולות ונפגעי השבעה באוקטובר הכריזו במסיבת עיתונאים על הקמת "מועצת אוקטובר". במרכז ההצהרה לתקשורת אמרו המשפחות שכחלק מהמסע לתיקון ושיקום המדינה דרושים שני צעדים עיקריים ובסיסיים: החזרת כל החטופים וחקירת האמת.
המשפחות הדגישו את החשיבות הרבה בחקר האמת על מנת למנוע אסון נוסף, וללא הבנת הכשלים והסקת המסקנות הנדרשות, האסון הבא כבר בפתח. עוד הדגישו המשפחות כי חובה עלינו לחקור הכל ואת כולם וללא משוא פנים, באמצעות ועדת חקירה ממלכתית כלשונה בחוק.
בין המשפחות שמובילות את מועצת אוקטובר: רפי בן שטרית, אביו של אלרואי בן שטרית ז"ל, ג'ון פולין, אביו של הירש גולדברג-פולין שנרצח באכזריות ע"י חמאס, חיים ילין ניצול הטבח בבארי וראש מועצת אשכול לשעבר, נילי מרגלית, שורדת שבי שנחטפה מקיבוץ ניר עוז וטיפלה בחטופים רבים במנהרות החמאס, אבי ועדי מרציאנו, הוריה של התצפיתנית נועה מרציאנו ז"ל, איל ושרון אשל, הוריה של התצפיתנית רוני אשל ז"ל, ליעד ונירית ברעם, הוריו של נטע ברעם ז"ל, יורם יהודאי, אביו של רון יהודאי ז״ל שנרצח יחד עם 8 צעירים נוספים במתחם הנובה, הילה אביר, אחות של לוטן אביר ז״ל שנרצח בפסטיבל הנובה, טלי בינר, ניצולת הנובה שהייתה עדה לפשעי המין של חמאס בשבעה באוקטובר, מנשה מנצורי, אביהן של רויה ונורל מנצורי ז"ל שנרצחו במסיבת הנובה, גלית ולדמן, אימו של רס"ן אריאל בן משה ז"ל, מפקד פלגה בסיירת מטכ"ל שנפל בבוקר השבעה באוקטובר בקרב על קיבוץ רעים, יזהר שי, אביו של ירון (נוני) שי ז"ל, לוחם בסיירת הנחל, שנפל בקרב גבורה כשהגן על קיבוץ כרם שלום בבוקר השבעה באוקטובר, שלמה שרף, סבה של מאי נעים ז"ל אשר נרצחה במסיבת הנובה בשבת השחורה, צביה אברג'יל, אמו של רנ"ג מאיר אברג'יל ז"ל, שוטר שנהרג בקרב על תחנת משטרת שדרות בשבעה באוקטובר, ואל"מ חנוך דאובה, בעל עיטור העוז, לחם בגבורה בקרבות נגד מחבלים ב-7 באוקטובר בעוטף עזה ולאחר מכן לחם בתמרון הקרקעי ברצועה.
ג'ון פולין, אביו של הירש גולדברג-פולין, שנרצח באכזריות ע"י חמאס – לאחר ששרד כמעט שנה במנהרות החמאס: "הנושא הזה אינו פוליטי. אני ציוני. אנו עם שלומד ומתחבט עם האמת. עד היום, יהודים יושבים בחברותא מדי יום ומחפשים תשובות. אפילו לשאלות הקשות ביותר. אין כאן מחלוקת, כולנו רוצים ללמוד מהניסיון שלנו מה-7 באוקטובר. אני מצטרף ל-85% מאזרחי ישראל שקוראים להקים ועדת חקירה ממלכתית מיידית וראויה שתבדוק הכל ואת כולם."
רפי בן שטרית, אביו של אלרואי בן שטרית ז"ל, בלונאי שנפל בקרב הגבורה בבסיס נחל עוז בבוקר השבעה באוקטובר: "אנחנו לא נושמים. כל מה שאנחנו מבקשים זה לדעת. פשוט לדעת. מה קרה איך קרה למה קרה ואיך מונעים את האסון הבא וזאת למען הדור הבא. ההיסטוריה לא תסלח למי שמורח בורח ומטייח. אנחנו דורשים ועדת חקירה ממלכתית כלשונה בחוק שתחקור לעומק וביסודיות את המחדל ואת האסון. אין כאן כל הבעת עמדה פוליטית. נמצאים כאן אנשים מהימין מהשמאל מהמרכז מכל הקשת הפוליטית. תחילת התיקון בקבלת אחריות. אין כל דרך אחרת לברר ולחקור באופן אפקטיבי שקוף – ללא מורא וללא משוא פנים , מלבד – ועדת חקירה ממלכתית. כל וריאציה אחרת של חקירה מטרתה למסמס ולמנוע את חשיפת האמת ואת הצדק עם הנופלים ובני המשפחות."
איל אשל, אביה של רוני אשל ז"ל, תצפיתנית שנפלה בצהרי השבעה באוקטובר בבסיס נחל עוז אמר: "אתמול גייסתי את יעל , ביתי האמצעית לצבא ההגנה לישראל. לצד ההתרגשות גם היה כאב רב בעקבות משבר האמון שחווינו בשבת הארורה. אבל יש לנו רק צה״ל אחד ואותו נתקן יחד. באמצעות האמת. גם אם היא כואבת וקשה. מעל במה זו, אני זועק את דרישתי להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית, שתחקור הכל ואת כולם. תעצרו את הכל, שימו את כל הנושאים האחרים בצד וקבלו כבר את ההחלטה הכל כך חשובה למען התיקון שמתבקש. רוני שלי, לפני שנה הבטחתי מעל קברך הטרי שלא אוותר ונחפש את התשובות עבורך. היום אנחנו עושים צעד נוסף בדרך לאמת. אמת שתביא איתה ביטחון."
טלי בינר, ניצולת הנובה שהייתה עדה לפשעי המין של חמאס בשבעה באוקטובר אמרה: "באותו בוקר שחור, הייתי שרועה על רצפת קראוון עם עוד שישה חברים, בעומק שטח המסיבה, בעודי שומעת איך במשך שעות מחבלים אונסים ורוצחים את חבריי, משתעשעים בידיעה שאף אחד לא מגיע לעצור את המעשים המתועבים שהם מבצעים. אני כאן היום כדי לדבר על חקר האמת, על אנושיות, צדק, על השגת ביטחון ומניעת האסון הבא שעלול לפקוד אותנו בכל רגע. אנחנו, השורדים ומשפחות הנרצחים, זקוקים נואשות לתשובות – תשובות שיעזרו לנו לעבד את הכאב העצום שלנו ולהבין מה קרה באותו יום נורא כדי שנוכל לדעת שאנחנו חיים תחת מערכת מדינית וצבאית שמסוגלת לערוך בדק בית אובייקטיבי, ללמוד מטעויות ולהשתפר. מגיע לנו לפחות את זה."
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אצל מושחתיהו אין דבר כזה אמת ... יש תמיד מציאות אלטרנטיבית, כזו שתשרת את האג׳נדה שלו ... לא פלא שחוץ מפרשת המסמכים שנגנבו מהצבא , עברו "שיפוץ" , כמובן כזה שיתאים לנחש ... ואז הודלפו לעיתון הגרמני ... היום שוב אנו חוזרים לימי המלחמה הראשונים , לנסיונות לשנוי פרוטוקולים, עריכת שיחות טלפון ... הכל כשר כדי להפיל את הכישלון שלו על הצבא ... איזה ראש ממשלה יש לנו , חושב שהוא צ'רצ'יל כשבמציאות הוא אפילו לא ניקסון , בימי הדעיכה שלו .
האש מלחכת את שולי גלימתו ... איזה ראש ממשלה יש לנו ... מפעיל מערכת שלמה של גניבת מסמכים סודיים מהצבא , כדי זרות חול בעיני הציבור , ותוך כדי כך...
האש מלחכת את שולי גלימתו ... איזה ראש ממשלה יש לנו ... מפעיל מערכת שלמה של גניבת מסמכים סודיים מהצבא , כדי זרות חול בעיני הציבור , ותוך כדי כך מסכן מקורות מידע ... מסכן חילים בשטח... ודואג לחיסול מעט החטופים שעוד נותרו בחיים ... האיש הזה הוא לא מלאך החבלה הוא מלאך המוות והשטן בגוף בשר ודם . ראש ממשלת ישראל , מוכן לכל מעשה נבלה , זו האמת העצובה ... מביא חורבן על המדינה , מושחת משחית שהסרחון שלו מגיע לרקיע השביעי ... האיש הזה ישאיר אחריו אדמה חרוכה ואיי חורבות ... כל המדינה ומי שישאר פה ישלמו על שנות שלטונו הרעילות במשך עשרות שנים .
המשך 18:19 05.11.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר